web analytics

20 Nisan 2024, Cumartesi

Bakanlık’dan Şanlıurfa’da çalıştay

Bakanlık’dan Şanlıurfa’da çalıştay

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Güneydoğu illerindeki turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi adına Şanlıurfa’da bir çalıştay düzenleneceğini açıkladı. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Güneydoğu illerinin adının artık terörle değil, turizm potansiyelleri, kadim medeniyetleri, eşsiz kültürel ve tarihi miraslarıyla anılması için yoğun bir çaba içinde olduklarını ifade etti.

Şanlıurfa ve Mardin illerinin turizmden aldığı payı artırmak adına, turizm haftası arifesinde gerçekleştirilecek çalıştayda bu illerin hem kültür hem de turizm potansiyellerinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların planlanacağını belirten bakan Numan Kurtulmuş, bu buluşmada bölge turizminin planlanmasıyla ilgili bir yol haritasının da belirleneceğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, Şanlıurfa ve Mardin illerinin turizmdeki ivmesini daha da yükseltmek için sektörle birlikte geleceğe yönelik bir yol haritası belirleyeceklerini belirterek, “Terör baskısı altında ezilen Güneydoğu’muzda, huzuru tesis etmek üzere, şer odaklarının ittifaklarına karşı sürdürdüğümüz kararlı mücadelemizi artık turizmle taçlandırıyor ve yol haritamızı belirlemek üzere sektörümüzle birlikte Şanlıurfa’da bir turizm çalıştayı düzenliyoruz.” şeklinde konuştu.

Bakanlığın, turizm sektörünün öncü kuruluşları TÜROB, TÜRSAB, TÜROFED, TUREB ve TYD ile birlikte gerçekleştireceği turizm buluşması il protokollerinin de katılımıyla 13 Nisan’da düzenlenecek.