web analytics

HERITAGE İSTANBUL başlıyor

HERITAGE İSTANBUL başlıyor

Türkiye’de Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik teknolojilerini aynı çatı altında buluşturan tek fuar olan “HERITAGE İSTANBUL”, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün desteği ile TG EXPO tarafından 12-14 Nisan 2018 tarihlerinde Hilton İstanbul Convention & Exhibition Center’da gerçekleştirilecek.

HERITAGE İSTANBUL 2018’nin detaylı programı 3 Nisan 2018, Salı günü İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde TG Expo Genel Müdür Yardımcısı Nergis Büyükkınacı, Heritage İstanbul Proje Yaratıcısı ve Yöneticisi Osman Murat Akan, ICOM Uluslar arası Müzeler Konseyi Başkanı Suay Aksoy, Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, Arkeoloji ve Sanat Yayınları Kurucusu ve Kültür Tarihçisi Arkeolog Nezih Başgelen, Heritage İstanbul 2018 Konferansları Moderatörü Ferhan İstanbullu’nun katılımları ile düzenlenen basın toplantısı ile paylaşıldı.

Bu yıl üçüncü kez düzenlencek olan ve 12 Nisan 2018,Perşembe günü açılacak olanHERITAGE İSTANBUL 2018, Türkiye tarih ve sanat varlıklarının korunması, saklanması ve gelecek yıllara aktarılmasına yönelik kurum ve kuruluşlar ile sektör tedarikçilerini bir araya getirecek.

TG Expo tarafından organize edilen ve bu yıl 100’ün üzerinde firmanın katılımı ile üç gün boyunca sürecek olan HERITAGE İSTANBUL 2018’in ana başlıkları; restorasyon, arkeoloji ve müzecilikalanındaki yeni teknolojiler. Her yıl artan bir ilgiyle büyüyen fuar, sektörel gelişimleri, uluslararası standartları ve bakış açılarını kültürel miras alanına sunuyor.

Etkinlik, eş zamanlı olarak düzenlenecek konferanslar, paneller, atölyeler ve miras sohbetleri aralarında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Elçi Müşteşar Gabriel Munuera Vinals, restorasyon alanında Türkiye ve İtalya işbirliğinin en önemli aktörlerinden Assorestauro’nun Başkanı Alessandro Zanini, film restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten L’Immagine Ritrovata Direktörü Davide Pozzi, Petra Antik Kenti için tasarladığı GIS Sistemi ile “Petra’nın Babası” olarak bilinen Prof. Dr. Talal Akasheh, müzelerde ziyaretçi deneyimini teknoloji ile farklılaştıran Historic Royal Palaces’ın Yaratıcı Yapımcısı Tim Powell, Uluslararası Müzeler Konseyi – ICOM İngiltere Başkanı Tonya Nelson, ICOM Gürcistan Başkanı ve Gürcistan Müzeler Birliği İcra Kurulu Üyesi Inga Karaia ve Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi -ICOMOS Başkan Yardımcısı Rohit Jigyasu’nun da yer aldığı ulusal ve uluslararası duayenleri, kurum temsilcilerini ve uzman akademisyenleri ağırlayacak.

2015 yılında 5.000’nin üzerinde, 2017 yılında ise 7.500 ziyaretçi ağırlayan HERITAGE İSTANBUL’un bu yıl da büyük ilgi görmesi beklediklerini belirten TG Expo Genel Müdür Yardımcısı Nergis Büyükkınacı, “TG Expo olarak 2008 yılından bu yana uluslararası fuarcılıkta edindiğimiz tecrübeleri ve uluslararası standartları Türkiye’ye getirmek amacıyla, geçtiğimiz yıl yurt içi fuarcılık sektörüne giriş yaptık. Portföyümüze aldığımız fuarlar arasında Heritage İstanbul gibi kültürel mirasa sahip çıkan ve bu bilincin ülkemizde gelişmesine imkan veren bir fuarın olması oldukça gurur verici. Kültürel mirasın korunması konusunda fuarların çok büyük önemi olduğuna inanıyoruz. Heritage İstanbul önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da konferansları, workshopları, etkinlikleri, Türkiye’den ve dünyadan sektörde duayen isimlerin katılımı ile sektörün gelişimine büyük destek verecek” dedi.

HERITAGE İSTANBUL 2018’in restorasyon, arkeoloji ve müzecilik konusunda uluslararası alanda duayen isimlerini bir araya getirmesinin sektörün açısından büyük önem taşıdığını belirten TG Expo Heritage Projeleri Müdürü Murat Akan, “Bu yıl dünyadan ve Türkiye’den yaklaşık 70 konuşmacıyı ağırladığımız dolu dolu bir program hazırladık. Türkiye ve İtalya işbirliğinin en önemli aktörlerinden Assorestauro’nun Başkanı Alessandro Zanini, “İtalya’da Restorasyon Teknolojilerinde Yeni Trendler” başlıklı; film restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten L’Immagine Ritrovata Direktörü Davide Pozzi, “Film Restorasyonu ve Konservasyonu” başlıklı; Petra Antik Kenti için tasarladığı GIS Sistemi ile “Petra’nın Babası” olarak bilinen Prof. Dr. Talal Akasheh, “Antik Petra Kenti’nin Mimari Cepheleri” başlıklı sunumlarıyla fuarda olacak. Ayrıca müzelerde ziyaretçi deneyimini teknoloji ile farklılaştıran Historic Royal Palaces’ın Yaratıcı Yapımcısı Tim Powell, Uluslararası Müzeler Konseyi – ICOM İngiltere Başkanı Tonya Nelson, ICOM Gürcistan Başkanı ve Gürcistan Müzeler Birliği İcra Kurulu Üyesi Inga Karaia ve Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi -ICOMOS Başkan Yardımcısı Rohit Jigyasu da fuarda konuşma yapacak diğer önemli isimler arasında yer alıyor. Türkiye’den ise ünlü mimarlarımızdan Han Tümertekin, Kerem Erginoğlu ve Sinan Genim ‘Mimar Gözüyle Müzeciliği’ irdeleyecekler. İstanbul Tarihi Alanları Alan Başkanı Halil Onur, İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden Doç. Dr. Zeynep Eres ve Boğaziçi Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. AslıÖzyar, AvrupaBirliği Türkiye Projelerinianlatacak. Koleksiyoner Mehmet Çebi, Vehbi Koç Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu, Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi Kurucusu Nejat Çuhadaroğlu gibi pek çok değerli konuşmacı konferanslarda yer alacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü de sunumları ile fuara katılacak. Ayrıca Belgesel Yapımcısı Savaş Karakaş, Kültür Tarihçisi Nezih Başgelen, Medya Sponsoru CNN Türk’ün Programlar Koordinatörü Aslı Öymen moderatörlüğünde paneller gerçekleştirilecek” dedi.