web analytics

24 Nisan 2024, Çarşamba

İstanbul’da kaçak tura geçit yok

İstanbul’da kaçak tura geçit yok

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. TÜRSAB yönetimini göreve seçilmelerinden dolayı tebrik eden İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, yeni dönemde TÜRSAB ile iş birliği içerisinde uyumlu bir çalışma gerçekleştireceklerine olan inancını ifade etti.

Sektörün en önemli sorununun kaçak tur ve sahte acentacılık faaliyetleri olduğu konusunda mutabık kalan Dr. Coşkun Yılmaz ve Firuz Bağlıkaya, bu sorunla etkin bir biçimde mücadele etmek için iş birliğini arttırma kararı aldılar.

Kaçak tur ve sahte seyahat acentalarının hem turizm sektörüne hem de ülke ekonomisine büyük zarar verdiğini dile getiren TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “İl Kültür ve Turizm Müdürümüz ile el ele vererek denetimleri arttıracağız ve bu sayede kaçağı engelleyerek hem turizm sektörünün imajını düzelteceğiz hem de kaçak turlar nedeniyle Devletimizin uğradığı büyük miktardaki vergi kaybının önüne geçeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Görüşmede, denetim personeli sayısının arttırılması ve 24 Saat hizmet verecek bir “Kaçak İhbar Hattı” kurulması konusunda fikir birliğine varılırken, İstanbul’un kaçakla mücadele konusunda örnek şehir olacağının altını çizildi.