web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

İşte vefa

İşte vefa

Gaziantep turizminine büyük emek veren turizmci Gülseren Sözmen’in hizmetlerinin ölümsüzleştirilmesi için, adının bir caddeye verilmesi konusunda  CHP grubunun  Büyükşehir meclisine verdiği önerge oy birliğiyle kabul edildi.

Gaziantep  Büyükşehir Belediyesi  Turizm haftasında vefa örneği sergiledi, turizme ve turizmciye verdiğini önemi belgeledi.

Gaziantep’in ilk seyahat acentalarından Kantara Turizmin sahibi Gülseren Sözmen, geçtiğimiz yıllarda talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybetmişti. Sözmen, yıllar boyu turizmde bölgenin ön plana çıkarılması ve ciddi bir döviz akışını bölgeye aktarabilmek için yoğun çabalar sarfetmişti. Yakın çevreleri ve meslektaşlarının önerisiyle CHP üyeleri büyükşehir belediyesinin meclisinde Gülseren Sözmen’in adının ölümsüzleştirilmesi için Gaziantep’te bir caddeye isminin verilmesi önerisini verdi. Büyükşehir Belediyesinin de bu öneriyi kabul ederek ve dün  Gülseren Sözmen adının Gaziantep’te bir caddede yaşatılması teklifini oy birliğiyle kabul etti. Gaziantep  büyükşehir belediyesi  Turizm haftasında böyle bir vefa örneği sergileyip turizme ve turizmciye önem verdiğini belgeledi.