web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

Spil’de “İsviçre Modeli” kış turizmi

Spil’de “İsviçre Modeli” kış turizmi

Spil Dağı “kış turizminin” başkenti oluyor. DSİ 2. Bölge Müdürlüğü Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatı ile harekete geçti. 1513 rakımlı dağın zirvesi için özel bir gölet projesi geliştirdi.

2019 yılı sonunda tamamlanacak reklarasyon göleti; Spil’in güzelliğine güzellik katacak. Bölgeye gelen turist sayısı katlanacak.

Doğal güzellikleri kadar; mitolojik tarihi, ve yılkı atlarıyla da meşhur Manisa Spil Dağı yayla turizminin Ege’deki yeni merkezi oluyor

Spil Dağı Milli Parkı’na tıpkı İsviçre Alpleri gibi onbinlerce yerli ve yabancı turist çekmeyi hedefleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 1513 rakımlı dağın zirvesine özel bir gölet yapılması talimatı verdi.

Projesi DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’nce hazırlanan  reklarasyon göletinin ihale süreci tamamlandı ve inşaat aşamasına geçildi

Membran üzeri beton kaplı kaya dolgu tipinde inşa edilecek “Atalan Reklarasyon Göleti’nin gövde yüksekliği 3 metre olacak.  15 bin m3 su tutacak turizm amaçlı göletin çevresine ise yürüyüş ve bisiklet yolları  ile piknik alanları inşa edilecek.

2 milyon 500 bin liraya ihale edilen Gölet700 iş günü içinde bitirilecek ve  2019 yılı sonunda hizmete açılacak.

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’nce yürütülen gölet projesi tamamlandıktan sonra Spil Dağı Milli Parkı,  daha cazip hale gelecek. Bölgeye sadece Manisa ve İzmirlileri değil kış ve yayla turizmini tercih eden yerli ve yabancı onbinlerce turisti ağırlacak.