web analytics

20 Nisan 2024, Cumartesi

Çeşme de sezonu açtı

Çeşme de sezonu açtı

Hizmet vermeye başladığı günden bu yana Çeşme’ye ayrı bir ivme kazandıran ve gerek yatçıların gerekse de tatilcilerin ilgi odağı olan IC Çeşme Marina geleneksel ‘Sezona Merhaba Partisi’ ile denizde ve karada sezonu açtı.

Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan, önceki yıllarda aldıkları ödüllere ek olarak geçtiğimiz sene Uluslararası Yeşil Elma Çevre Ödülü’nü aldıklarını söyledi. Akaltan, “Dünyada ilk defa bir marina bu ödüle layık görüldü. Geçen sene yine bir ilki gerçekleştirdik ve Çeşme Open Satranç Turnuvası kapsamında, deniz üzerinde bir platform kurarak iki büyük ustanın gösteri karşılaşmasına ev sahipliği yaptık. Bir başka önemli ilk ise, Çeşme – Sakız Adası arasında Ege Açık Deniz Yat Kulübü ve Arkas Holding ile işbirliği içerisinde Ağustos ayında Arkas Aegean Link Regatta’yı gerçekleştirdik. Bu sene yine Ağustos ayının son haftasında yine bu eşsiz yarışı gerçekleştireceğiz. 2018 yılı içerisinde ise birçok kurum ve kuruluş ile işbirliği içerisinde, özellikle sürdürülebilir çevre alanında yeni projelere imza atıyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi ve Aqua Group ile ortaklaşa bir proje başlattık. Bu proje ile deniz suyu kalitemizi doğal yollarla artırmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda bu etkinliği bütün dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz. Diğer taraftan Zorlu Holding ile yine bir işbirliği çerçevesinde Türkiye marinalarında ilk ve Çeşme’de de tek olacak elektrikli araç şarj istasyonunu en kısa zamanda kuracağız. Hepinizi sezon boyunca hem projelerimizin, hem de etkinliklerimizin bir parçası olmanız için marinamıza davet ediyoruz. Herkes için güzel bir sezon olsun, pruvanız neta, denizleriniz dalgasız olsun” diye konuştu.

Yoğun bir programı olmasına rağmen bu yıl IC Çeşme Marina’nın ‘Sezona Merhaba Partisi’ne katılan IC Holding CEO’su Semih Ergür, Can Bey’in marinaya dair her şeyi anlattığını, kendisine çok da anlatacak bir şey kalmadığını vurgulayarak şöyle konuştu:

“Ben sadece kendi özel bir sıkıntımı sizinle paylaşacağım. Bizim grubumuzda aşağı yukarı 60 tane şirket, hepsinin başında da başarılı genel müdürlerimiz var ama en başarılı genel müdürlerimizden bir tanesi Can’dır. Onu gönül rahatlığıyla da sizlerle paylaşmak istiyorum. Can’ın başarılı bir genel müdür olmasını elbette ben de bir yönetici olarak ‘kıskanıyorum’ demeyeceğim ama özeniyorum diyebilirim. Ne zaman buraya gelsem, Can’a hep bir teklif yapıyorum ama daha bugüne kadar kabul etmedi. Ben ‘masalarımızı değişelim’ diyorum. ‘Ben buraya geleyim, sen benim yerime git’, ama daha kabul etmedi. Ne gün kabul edecek merakla bekliyorum. Şöyle bir ortamı bizim hiçbir şirketimizde göremiyorum. Biz şantiyelerde, başka yerlerde, farklı ortamlardayız. İşte yılda birkaç defa bu ortamı bize de yaşatmış oluyor, çok teşekkür ederim kendisine.”

IC Çeşme Marina’nın kendileri için yatırım açısından çok büyük bir proje olmadığını ama bütün projeler içinde bakıldığı zaman kesinlikle çok önemli bir proje olduğuna dikkat çeken Semih Ergür, “Bizim için göz önünde olan bir proje. O yüzden çok önemi veriyoruz. Sizler de katkılarınız, desteğiniz ve burada bulunmanızla çok destek veriyorsunuz. Eksiğimiz varsa, ki gitgide azaldığını düşünüyorum, önümüzdeki yıllarda onları da gidereceğiz. Ve burasının bir numaralı marina olması durumunu sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Çeşme Liman Başkanı Nihat Tozman yaptığı konuşmasında, bir Liman Başkanı olarak bir gururu paylaşmak istediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“27 Aralık 2016’da ‘Yabancı Bayraktan Türk Bayrağına Geçiş’le ilgili 670 sayılı kanun yayınlandı. Bu kanun, yabancı bayraklı olup Türk sahipli teknelerin Türk bayrağına geçişlerini kolaylaştırmak amaçlı düzenlenen bir kanundu. Bu kanun kapsamında yaklaşık 760 tekneyi Çeşme’de Türk bayrağına geçirdik. Yatçılarımızı bu konuda tebrik ediyorum. Türk bayrağı artık teknelerimizde dalgalanıyor. Çeşme Marina’da da yaklaşık 50’ye yakın tekne daha var. Onların da Türk bayrağına geçmelerini bekliyoruz. Bu sayıyla Çeşme Liman Başkanlığı; İstanbul Liman Başkanlığı ve Bodrum Liman Başkanlığı’ndan sonra  Türk bayrağına geçilen liman olarak üçüncü sırada yer aldı. Yaklaşık 250’ye yakın yabancı bayraklı tekne daha tespit ettik. Ben istiyorum ki bu 250 teknenin hepsi Türk bayrağına geçsin. Yatçılarımızın teknelerinde Türk bayrağını dalgalandırmalarını bekliyoruz. Liman Başkanlığı olarak bu konuda her türlü kolaylı, özveriyi gösteriyoruz. Türk bayrağına geçmek isteyen teknelerin işlemleri için onlara birinci önceliği tanıyoruz. Ben liman başkanlığımız ve bakanlığımız adına Türk bayrağına geçen tüm yatçılarımıza teşekkür ediyorum. Onlarla gurur duyuyoruz.”

Çeşme Kaymakamı H. Mehmet Kara ise yaptığı konuşmada, yaz günlerinin ilk açılışını burada, Çeşme Marina’da gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, “Kısa bir süre önce (geçtiğimiz nisan ayında) yaklaşık bir milyon kişinin katılımıyla Alaçatı Ot Festivali ile ‘Çeşme sezona merhaba’ dedi. Şimdi de Çeşme Marina’nın ‘Deniz Merhaba’ programıyla bir araya geldik. Bu programla bizim bir araya gelmemizi sağlayan Çeşme Marina Genel Müdürü Can Bey’i tebrik ediyorum. ‘Yaza Merhaba’ dedik ama kışı da birlikte geçirdik. İnanın, Çeşme Marina olarak sosyal faaliyetlerin yanı sıra, yat ve yelken yarışları, Çeşme’den Sakız Adası’na regatta Çeşme’yi Türkiye’den dünyaya tanıttı. Kendilerini bu başarılarından dolayı bir kez daha tebrik ediyorum. Bu güzel günlerimizin de sezon boyunca dolu dolu geçmesini diliyorum” dedi.

Yaz sezonunda özellikle hafta sonları günde 10 bin’den fazla misafiri ağırlayan, sonbahar ve kış mevsimlerinde düzenlediği yat yarışlarıyla Çeşme’de sezonun uzamasına katkı sağlayan, açılışının dördüncü yılında denizde yüzde 100 doluluğa ulaşan IC Çeşme Marina, 2010 yılında ‘Marina İşletmeciliği’ dalında denizcilik sektörünün Oscar’ı kabul edilen Altın Çıpa Ödülü’ne, 2011 yılında ‘ARKIPARC’ tarafından ‘Kentsel Kalite İçin Dialog – Karma Kullanım Ödülü’ne, 2012 yılında İzmir İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından ‘Yılın Turizm Yatırımcısı’ ödülüne, 2014 yılında Dünya Denizyolu Taşımacılığı ‘PIANC’ tarafından “Jack Nichol – Üstün Tasarım Ödülü’ne layık görülmüştü. IC İbrahim Çeçen Holding ve Camper&Nicholson Marinas International ortaklığı ile yapılan ve işletilen IC Çeşme Marina, son olarak da geçtiğimiz yıl çevre ve sürdürülebilirliğe verdiği önem nedeniyle ‘The Green Organisation’ tarafından verilen ‘Yeşil Elma Çevre Yönetimi Ödülü’ ile başarılarını tescillemiş oldu. Açıldığından bu yana Çeşme’nin gururu olan marina, Çeşme’nin olmazsa olmazlarının en başında gelmeye devam ediyor.