web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

Erdoğan Türkiye – Sırbistan arasında ortak paket turizm çalışması önerdi

Erdoğan Türkiye – Sırbistan arasında ortak paket turizm çalışması önerdi

Türkiye-Sırbistan İş Forumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’ın katımıyla yapıldı.

Forumda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile iş adamlarıyla bir araya gelmekten büyük bahtiyarlık duyduğunu dile getirerek, toplantının her iki ülke için yeni işbirliklerine, projelere, yatırımlara kapı aralamasını temenni etti.  Sırbistan’ın Türkiye için dost bir ülke olduğunu belirten Erdoğan, Sırbistan’ın Balkanlar’da barış ve istikrar için ise kilit ülke olduğunu söyledi.

Erdoğan, ekonomik istikrarların yanında pek çok tarihi ve doğal güzelliğe ev sahipliği yapan Türkiye ile Sırbistan’ın ilişkilerinin daha da geliştirebileceği sektörlerden birisinin de turizm olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Bunu başarmamız lazım. Hele hele paket turizm ile Türkiye – Sırbistan ortak bir çalışmanın içerisine girebilir. 2017 yılında Sırbistan’da 150 bin turisti ülkemizde ağırladık. Türkiye’den de yaklaşık 100 bin turist, Sırbistan’ı ziyaret etti. Bu sayının içinde bulunduğumuz yılda daha da artacağını düşünüyorum.”