web analytics

IMEX’de ufukda görünen birşey yok !

IMEX’de ufukda görünen birşey yok !

Bu yıl 16.kez düzenlenen IMEX dün akşam kapılarını kapattı. Bu yıl yine 8 no’lu salona ilaveten 9 no’lu salonda da gerçekleşen IMEX’de, Türkiye standı geçen yıllarda bulunduğu bölümde, Türkiye’den gelen katılımcıların standlarının yanısıra, alıcı olarak gelen ve stand alamadan katılan uzman MICE’cılarımız ile yer aldı.

Bu fuara ilk yıldan bu yana katılan turizmcilerimize ek olarak ilk kez katılan turizmcilerimizin de olması sevindirici idi. Ancak 400m2 lik standımız 3 gün boyunca fuarın en az ilgi çeken   standı olarak gözlendi. Yıllardır bu fuara katılan IMEX’in deneyimli isimleri bu yıl en boş Türkiye standı ile karşılaştıklarını belirttiler.

Tatil turizminden farklı olarak pazarlanan MICE turizminde ülkeler çok yeni teknolojiler ile tatınıtım ve pazarlama yaparken, bizim geleneksel tatil turizmi tanıtım araçlarını bile önceki yıllara göre azaltmış olmamız düşündürücüydü.

IMEX’de bu yıl da 9.salonda ülke ve kuruluşlar toplantı ve davet turizmindeki en son teknolojik ürünlerini sergiledi ve çok ilgi gördüler.

Basın bölümünde ülkemiz yine yoktu. Ülkemizin değişen ve yeni MICE turizm olanaklarımızın tanıtılacağı bir basın toplantısı, ne basın merkezinde ne de standımızda yapılmadı.

Dünya’da gerçekleşen uluslararası toplantı istatistiklerini derleyen ICCA rakamlarında birkaç yıl içinde İstanbul’un 8.sıradan 133.sıraya düşmesi ve Antalya’nın da Avrupa’daki şehir sıralamasında en alt sıralarda kalmasına üzülürken, IMEX’de birçok deneyimli  MICE kuruluşumuzun Türkiye yerine başka destinasyonlarda organizasyon düzenlemek için çalışmalarını, hatta başka ülke standlarında yer aldıklarını görmek bizi daha da üzdü.