web analytics

SWEAT FEST’e 4500 kişi katıldı

SWEAT FEST’e 4500 kişi katıldı

SWEATers, spor ve eğlence dolu spor festivali SWEAT FEST ile spor tutkunlarına benzersiz bir festival yaşattı. “SWEAT FEST 2018” etkinliği, ilk gününde 4 bin 500 kişinin katılımıyla 5-6 Mayıs’ta Tersane İstanbul, Haliç’te gerçekleşti.

Bu yıl ikincisi gerçekleşen SWEAT FEST’e ilk gününde 4500 kişi katıldı. Toplamda 300 bin dakika spor yapıldı; 45 milyon adım atıldı.

SWEAT FEST’e sadece Türkiye’den değil, ABD, İşveç, Almanya, UK, Hollanda, İtalya, Fransa, Polonya, Azerbaycan, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Hindistan, Bosna Hersek, Kanada, Japonya, Çin, Rusya gibi daha birçok ülkeden kullanıcısı bulunuyor. 1890 kişi, 6.153 kere HADİ dedi. 1340 kere ise koşu için kullanıcılar birbirine HADİ dedi. SWEATer’lar 2835 litre terledi ve toplamda 2.205.000 dakika, 36.750 saat, 1531 gün spor yaptılar, ortalama 67.000 km koşuldu. SWEATer’lar en çok fitness, koşu, yürüyüş, bisiklet, doğa yürüyüşü, basketbol sporlarıyla ter atıyor. İstanbul, İzmir, Ankara sırasıyla en çok ter atan şehirler oldu.

SWEATers’in kurucu ortağı Elif Boyner, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Güçlü, yeterli ve mutlu olmanın yolunun harekete geçmek olduğuna inanıyorum. Spor beni güçlendiriyor ve mutlu ediyor; diğer insanlara da vesile olmalıyım diye düşündüm.SWEATers APP i spordan aldığım tutkudan aldığım ilhamla hayata geçirdik. SWEATers uygulamasının kısa bir süre içinde 50 bin kullanıcıya ulaşması bize yeni bir girişim yapmak için heyecan verdi. SWEAT FEST dünyadaki ilk multi spor markalı festival. SWEATers ekosisteminin de yıl içindeki en büyük buluşması. Kullanıcılarımızı ve bize destek veren markaları bir araya getirirken, İstanbul’un spor potansiyelini de ortaya çıkaracak bir etkinlik yapmak istedik. Bugün Tersane İstanbul, Haliç’te düzenlediğimiz SWEAT FEST’e binlerce sporseverin katılması bizi çok mutlu etti. Spor sevgisinin yaygınlaşmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Bu nedenle önümüzdeki dönemlerde de SWEAT FEST’e devam etmeyi ve farklı projeler de yapmayı planlıyoruz.”