web analytics

Gama’nın otellerine konkordato koruması

Gama’nın otellerine konkordato koruması

GAMA Holding’in kurucularından Ergil Ersü’nün oğlu Selen Ersü, 4 oteli için konkordato davası açtı. İstanbul, İzmir ve Kocaeli’nde bulunan otellerin mali sıkıntıda olduğu belirtilerek hacizlere karşı koruma talep edildi.

Mahkeme 4 otel için de tedbir kararı verdi komiser ataması yaptı. Konu ile ilgili şirket yetkilileri ise herhangi bir açıklama yapmadı.

Ankara Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen dava 4 otelin bağlı olduğu 4 ayrı şirket adına açıldı. Dava dosyasına göre toplam 709 oda bulunan ve 202 kişinin çalıştığı oteller Ramada Encore İzmir, Four Points by Sheraton İstanbul Dudullu, Four Points by Sheraton İstanbul Batışehir ve Hampton by Hilton Kocaeli. Dava dilekçesine göre, söz konusu otellerin sahibi konumundaki şirketlerin banka borçları bulunduğu kaydedildi. Şirketlerin bir birlerine kefaleti olduğu belirtilen dilekçede, 3 yıl vadeli konkordato talep edildi. Anılan sürenin verilmesi halinde, borçların ödenebileceği kaydedildi. Mahkeme yapılan başvuru sonrası 4 şirket için de tedbir kararı verdi. Bu kararla birlikte 4 şirkete yönelik haciz işlemi yapılamayacak. Daha önce yapılan haciz işlemleri sonrası alınan ürünler ise iade edilecek. Mahkeme, geçici mühlet kararı il birlikte 3 kişilik konkordato komiseri heyeti atadı. Mahkeme, şirket hesaplarına konulan blokelerin de kaldırılmasına karar verdi.