web analytics

İzmir’in Avrupalı konukları

İzmir’in Avrupalı konukları

Avrupa’nın seçkin festivallerini temsil eden Avrupa Festivaller Birliği’nin (EFA) yaz dönemi Yönetim Kurulu Toplantısı 9 – 12 Haziran 2018 tarihlerinde İzmir’de yapıldı. 65 yıllık Birliğin tarihindeki ilk Türk Yönetim Kurulu üyesi olan İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper’in daveti üzerine İzmir’e gelen EFA Başkanı Belçika’nın Gent Kenti Valisi Jan Briers, Başkan Yardımcısı Hermann Schnitzer, Yönetim Kurulu Üyeleri Sophie Detremmerie, Colm Craffy, Ian Boyle, Francesco Maria Perrotta, Jovanka Visekruna Jankovic, Ibrahim Spahic ile Naima Delaere (EFA İletişim ve Network Yöneticisi), Gert Naessens (EFA Operasyon ve Proje Yöneticisi), Prof. Dr. Ömer Bozkurt(Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi), Prof. Dr. Seriye Sezen (TODAİE | Türkiye ve Orta Doğu’nun Yönetim Okulu), Altay Bayram (Mersin Uluslararası Müzik Festivali Event Manager) İzmir’den unutulmaz anılarla ayrıldı.

EFA Yönetim Kurulu üyelerinin İzmir ziyareti kapsamlı bir Bergama gezisi ile başladı. Yetkin rehber ve arkeologlar eşliğinde gezen heyet UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan kente hayran kaldı. Burada yerel lezzetleri de tadan EFA Heyeti dönüşte MÜZİKSEV’e uğradı. Geleneksel çalgılarımızla ilgili bilgiler alan ve bol bol fotoğraf çeken konuklar MÜZİKSEV’i içerik ve sergileme olarak eşsiz bulduklarını söyledi. Aynı gece Celsus Kütüphanesi’nde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası & Arkas Trio Konserini izleyen EFA Heyeti, dünya kültür mirasının görkemli örneği Celsus’ta böylesi bir sanat olayına katılmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

EFA Heyetinin unutulmaz İzmir ziyareti ertesi gün Asansör, Agora ve Kemeraltı gezisiyle başladı, Antik Efes Kentinde akşam yemeği ve İngiliz Oda Orkestrası& Güher – Süher Pekinel Konseri ile sona erdi. EFA Yönetim Kurulu Başkanı Gent Valisi Jan Briers, Uluslararası İzmir Festivali’nin davetlisi olarak geldikleri İzmir’de şaşkınlık verici güzellikteki kültürel miras alanlarını görme fırsatı buldukları için minnettar olduklarını belirterek, “kültür ve sanatın birleştirici etkisini bu muhteşem atmosferde tekrar tekrar hissettik” dedi.