web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

Kleopatra Koyu yapılaşmasına büyük tepki

Kleopatra Koyu yapılaşmasına büyük tepki

Doğal güzellikleri ile ünlü turistik ilçe Kemer’i geçtikten sonra Çıralıya gelmeden önce, denize girilebilen, tekneyle konaklanabilen, koydaki kayasının üstünde Kleopatra’ya benzer şekli ile turistlerin ilgi odağı olan ve  muhteşem doğası ile dikkat çeken Mehmet Ali Bükü/ Kleopatra Koyu’nun ihale ile bir turizm firmasına 29 yıllığına tahsis edilmesi ile bölgenin yapılaşmaya açılacak olması bölge vatanadaşları ile doğaseverleri harekete geçirdi.

Kleopatra koyunda yapılaşmanın önüne geçilmesini isteyen yöre halkı ve doğa severler, 10 Haziran’da koyda bir basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdiler. Açıklamaya çok sayıda vatandaş ve doğa sever katılırken, su sporları yapan firmalara ait tekneler, mavi yolculuk tekneleri de eyleme denizden destek verdi.

Basın açıklamasına katılan KEMİAD ( Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği ) Başkanı Özgür Kurga da yaptığı açıklamada, “ Tekirova Mehmet Ali Bükü/Kleopatra Koyu’nun halka açık kalması için yapılan kamuoyu açıklamasına katıldık. Kleopatra koyunda yapılaşmanın önüne geçilmesini istiyoruz. Kemerimizin doğa harikası bu alanının geleceğimiz olan çocuklarımıza kalması dileği ile” diye konuştu.