web analytics

Mekong’lular toplandı

Mekong’lular toplandı

Güneydoğu Asya ülkelerinin en önemli turizm etkinliklerinden biri olan MTF -Mekong Turizm Forum’unun 10.su bugün başlıyor. Forum 26-29 Haziran tarihleri arasında Tayland’ın kuzey doğusunda, Laos ve Vietnam ile Mekong nehri nin komşu sınırını çizdiği Nakhon Phanom kentinde gerçekleşecek .

MTF Direktörü Jens Thraenhart bu yıl bir rekor olan uluslararası 370 delegenin kayıt yaptığı forumda yerli katılımcılar ile toplamda 450’nin üzerinde turizm uzmanının yer alacağını açıkladı.

Mekong bölgesinin ülkeleri Laos, Kamboçya, Çin, Myanmar, Thailand ve Vietnam turizminin ele alınacağı MTF de bu yıl tema, “Değişen seyahat, değişen yaşamlar” olarak belirlendi. Konu ile ilgili çeşitli konuşmaların yanısıra bu yıl ayrıca “Mekong’un Fırsatları ve Plastik Kirliliği” tehlikesi özel bir oturumda ele alınarak tartışılacak.

Bu yıl Forumun bir yeniliği de “Mekong Kısa Film Festivali” ve ilk Asya Film ve Destinasyon Pazarlaması Konferansı “olacak. Konferansda konuşmalar bölge turizminin kısa filmler ile nasıl Dünya pazarlarına sunulacağı tartışılacak.

Forumun önemli ve farklı bir etkinliği de köylerde gerçekleşecek turizm konusundaki 8 ayrı workshop olacak. Macera Turizmi, Gastronomy Turizmi, Eco Turizm, Kültürel Miras Turizmi, Festval Turizmi, Wellness Turizmi, Organik Turizm ve Din Turizmi konuları ayrı ayrı çevre köylerde gerçekleşecek deneysel ve canlı workshop örnekleri olarak bir ilki gerçekleştirecek .
Forumun son günü de delegeler post fam turlara çıkarak Mekong’un bilinmeyen bölgelerini keşfedecekler.

Dünya’nın bir başka ucu olan Güneydoğu Asya ülkelerinin hızla büyüyerek Dünya Turizminde dikkat çeken bir yerlere gelmeleri ile S&M Yayıncılık, Turizmcinin Gazetesi ve FTNNEWS de, MTF’i takip ederek Laos, Kamboçya, Çin, Myanmar, Thailand ve Vietnam pazarlarındaki gelişmelere yer verecek.