web analytics

Rusya’da yabancıların charter seferlerine izin

Rusya’da yabancıların charter seferlerine izin

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Rusya Havacılık Kurumu’nun (Rosaviatsiya) yabancı havayolu şirketlerinin charter seferlerini düzenlemelerine izin vereceğini ve başvuruların belirli bir süre için değerlendirileceğini bildirdi.

Tur operatörleri Rosaviatsiya’dan yabancı havayolu şirketlerinin charter seferleri düzenlenmesine izin vermesini talep ettiler. Bu başvurunun nedeni yaz sezonunda uçuş eksikliği olduğu belirtildi.

ATOR’dan yapılan açıklamaya göre, “Saratov Airlines” şirketinin faaliyetlerinin durdurulması nedeniyle 10 bin turistin tatilinin tehdide girmesinin ardından “İnturist” tur operatörünün turistleri taşımak için uçak bulması gerekiyor.

Ayrıca, Dünya Kupası nedeniyle de uçaklarla ilgili zor durum yaşandığı belirtildi. Rus hava yolu şirketlerinin uçakları taraftarları taşımak için kullanılacak.

Rosaviatsiya, yabancı şirketlerin charter düzenleme teklifini değerlendirmeye hazır olduklarını belirterek, “Fakat bu tür izinlerin verilmesi için bazı koşullara uyulması gerek. Rus şirketlerin bu taşıma hacmini üstlenememesi halinde yabancı havayolu şirketleri charter düzenleyebilir. Henüz Haziran ve Temmuz ayları için bu durum geçerli” dedi.