web analytics

18 Nisan 2024, Perşembe

Yaz geldi ama Kayseri 2019 kışına rezervasyon alıyor !

Yaz geldi ama Kayseri 2019 kışına rezervasyon alıyor !

Kayseri’de, geçtiğimiz kayak sezonu boyunca, talep patlaması yaşandı. Kayak sezonunda, özellikle hafta sonu dolulukları %100’leri buldu. Bu sebeple, bu yılın Aralık 2018 – Mart 2019 tarihleri arasındaki kayak sezonu için talep ve rezervasyonlar, 10 ay öncesinden gelmeye başladı.

2019 kayak sezonu için ilk taleplerin Nisan ayı itibariyle geldiğini kaydeden Radisson Blu Hotel Kayseri Satış ve Pazarlama Direktörü Menderes Karaküçük, “Otelimize, hem yurtiçi, hem yurtdışı pazarlardan talepler ve rezervasyonlar geliyor. Yurtiçinin yanı sıra, bu yılın Nisan ayından itibaren, Ukrayna ve Kore pazarlarından Şubat 2019 tarihine talepler mevcut” dedi.

Son birkaç yıldır, yurtdışı pazarlarda yoğun olarak yapılan ‘tanıtım ve pazarlama’ çalışmalarının meyvelerinin alınmaya başladığını anlatan Menderes Karaküçük, şunları söyledi:

“Önümüzdeki kayak sezonunda, Erciyes Kayak Merkezi’ne gelecek kayakçı sayısında %40 oranında artış bekliyoruz. Özellikle yabancı turist sayısında da, ciddi bir artış olacağını tahmin ediyoruz. Şuan, en hızlı artış gösteren yurtdışı pazarları Rusya ve Ukrayna oldu. Bu sene bunlara, Polonya ve Kore’nin de ekleneceğini öngörüyoruz. Kayseri’de, kayak sezonunda ağırlıklı olarak %85 yerli, %15 yabancı turisti ağırlamaktayız. Bu sene, bu oranın yabancı turistlerin lehine değişeceğini düşünmekteyiz. Çünkü, Ukrayna ve Kore’nin seyahat acentaları şimdiden Erciyes kayak paketlerini pazarlamaya ve satmaya başladılar. Otelimiz açısından pazarı değerlendirdiğimizde, geçtiğimiz sezon ülkemizin yanı sıra, Ukrayna, Rusya, Çin, Kore, Almanya ve Fransa’dan kayak severleri misafir ettik. Otelimizde konaklayan konuklarımız, aldıkları hizmetten duydukları memnuniyeti her fırsatta dile getirmektedirler. Kayak sezonundaki misafirlerimizin büyük bir bölümünü de, her sene gelen misafirlerimiz oluşturuyor” diye konuştu.

Yabancı turistlerin Erciyes Kayak Merkezi’nden etkilendiğinin altını çizen Menderes Karaküçük, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yabancı turistlerin, Erciyes hakkındaki ilk intibaları, genellikle büyük bir şaşkınlık oluyor. Dünyanın hiç bilmedikleri bir yerinde, Avrupa’daki birçok şöhretli tesisten daha mükemmelini ve büyüğünü buldukları zaman, önce büyük bir şaşkınlık yaşıyorlar. Tesislerin modernliği, yeniliği, bakımı ve disiplini de çok beğeniyorlar. Bunlara ilave olarak tesislere, şehirden ulaşımın kolaylığı ve teleferiklerde sıra beklemeden binebilmeleri de kayakçıları en çok etkileyen konular arasında bulunuyor. Tabii pistlerin çeşitliliği ve uzunluğu da, birçok tesisin çok çok üzerinde olduğundan, gittikçe daha fazla yabancı kayakçıyı cezbediyor. Bu arada kentimize gelen turistler, kayak merkezinin yanı sıra, en çok Kayseri’nin yemeklerini, tarihini, doğasını ve Kapadokya’ya yakınlığını beğeniyorlar” şeklinde konuştu.