web analytics

Bakanlığa 3 kuruluş bağlandı

Bakanlığa 3 kuruluş bağlandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na üç yeni kuruluş bağlandı. Bakanlıklara bağlı ilgili, Cumburbaşkanlığı Kararnamesi bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararnamede Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlanan kurumlar da yer aldı. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Vakıflar Genel Müdürlüğü, TİKA Başkanlığı ile Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlanan yeni kurumlar oldu.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinin sekizinci bölümünde Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan ve Başkanlığı’nın kurulduğu belirtilirken ayrıca görev ve yetkileri hakkında da bilgiler verildi. Belirtilen Başkanlık uygulamasının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacağı kararnamede vurgulandı.

23. Bölümde ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün teşkilat yapısı ve görevleri, v.b konular hakkında bilgiler de paylaşıldı. 37. Maddede ise kısa adı TİKA olan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın kurulduğu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı çalışacağı yer aldı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü de bakanlığa bağlandı. 49’uncu bölümde yer alan açıklamada teşkilatın usul ve esasları ve diğer konular hakkında bilgiler verilirken, “Bu bölümde kendisine verilen görevler, yerine getirilmek üzere kamu tüzel kişiliğini haiz, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı özel bütçeli Vakıflar Genel Müdürlüğü kurulmuştur” ifadesi yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri arasında KTB’na bağlanan bir diğer başkanlık ise 51’inci bölümde yer alan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı oldu.