web analytics

18 Nisan 2024, Perşembe

Bodrum müzik ile anılan bir destinasyon olma yolunda

Bodrum müzik ile anılan bir destinasyon olma yolunda

Bu yıl 14.’üncüsü düzenlenecek olan Bodrum Müzik Festivali 4 – 8 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival, bu yıl da Türkiye ve dünyadan pek çok ünlü sanatçıyı ağırlayacak.

Festivalin küresel bir organizasyon olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, “Bugün Montreal, Montrö, Salzburg, San Remo ve New Orleans gibi dünya üzerinde müzikle anılan destinasyonlar var. Biz de, Bodrum’un kaliteli müzikle anılan, tüm dünyadan sanatçıları ve dinleyicileri ağırlayan bir marka şehir olma potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz ve bu yolda çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Doğuş Grubu’nun kurucu desteğiyle 2005 yılından bu yana Türkiye ve dünyanın seçkin orkestra, topluluk ve solistlerini Bodrum yarımadasında bir araya getiren Bodrum Müzik Festivali, Ağustos ayında 14’üncü kez kapılarını müzikseverlere açacak. Festival bu yıl, Bodrum’un simge haline dönüşmüş mekânlarında, ülkemizin adını yurtdışında başarıyla duyurmuş yıldız sanatçı ve topluluklarının konserleri ile birlikte, sinema gösterimleri ve klasik müzikle iç içe geçen rehberli turları da kapsayan ayrıcalıklı bir programla müzikseverleri ağırlayacak.

 Bu yıl 4-8 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 14. Bodrum Müzik Festivali; programını geçmiş yıllardan kazandığı deneyimi, her yıl daha güçlü bir biçimde takipçilerine sunmak üzere şekillendirdi. Bodrum’un dünyaca ünlü eşsiz doğasıyla bütünleşen festival, klasik müzik etrafında şekillenen renkli ve güçlü programıyla; şehrin kültürel yapısının gelişmesine büyük bir katkıda bulunuyor. Dünyada bir marinada gerçekleştirilen ilk festival olma özelliği taşıyan Bodrum Müzik Festivali kapsamında bugüne kadar 4 bini aşkın müzisyen 121 konserde 200.000’den fazla müzikseverle buluştu. Türkiye’de bugüne kadar açık havada kurulmuş ikinci en büyük sahneye sahip festivalde yaklaşık 600 kişi görev alıyor.