web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

Her yıl büyüyen MTF’un 10.su tamamlandı

Her yıl büyüyen MTF’un 10.su tamamlandı

26-29 Haziran tarihleri arasında Tayland’ın Nakhon Phanom kentinde gerçekleşen 10.MTF -Mekong Turizm Forum’u son gün çeşitli info turları ile kapılarını kapadı.
Bu yıl katılan toplam delege sayısı geçen yıla göre 26.5%, tüm Dünya’dan katılan medya 18%, yine tüm Dünya’dan konuşmacı olarak katılan akademisyen sayısı  14% artarken, bölge ülkelerinin turizm sektör temsilcilerinden gelen forum takipçisi de %20 arttı.

Konuşmacı akademisyen ve konuların uzmanları bu yılın teması olarak belirlenen “Değişen seyahat, değişen yaşamlar” başlığı altında sadece Mekong ülkelerinde değil tüm Dünya’da  artık sosyal medyanın, online pazarlamanın ve sürdürülebilir turizmin farklı turizm çeşitlerindeki değişimini ve turizm yaşamında etkilerini anlatıp, görsel ve istatistiki örnekler sundular.

Film Festivali ile kısa turizm destinasyon tanıtım filmleri, reklam videoları ve Tayland’ın film turizmindeki atağı da konuşmalarda ele alındı.

Nakhon Phanom üniversitesindeki ayrı bir salonda ve özel bir oturumda ele alınan “Mekong’un Fırsatları ve Plastik Kirliliği” tehlikesi de çok ilgi çeken bir oturum oldu. Dünya’da artan plastik kullanımına karşı ülkelerin plastiği öncelikle turizm sektöründen kaldırmak için çalışmalara başladıklarını belirttiler. Önümüzdeki 20 yıl içinde Avrupa ve Asya’da çok sayıda ülkenin plastiği yaşamdan tamamen kaldırma kararı aldıkları da ilgi çeken bir oturum oldu. Bizi üzen bir örnek de turistlerin Akdeniz’de kirliliği  %40 arttırdığı yönündeki bilgiydi.
MTF’un bu yıl plastik kullanımını azaltma görüşü doğrultusunda tekrardan defalarca doldurulup kullanılabilen küçük termosları katılımcı çantalarında anı olarak vermesi  ilginç bir örnek promosyondu.
Bu yıl  ilk defa olarak forum merkezi dışında 8 ayrı konuda workshoplar yapıldı. Macera Turizmi, Gastronomy Turizmi, Eco Turizm, Kültürel Miras Turizmi, Fesival Turizmi, Wellness Turizmi, Organik Turizm ve Din Turizmi konuları ayrı ayrı çevre köylerde gerçekleşerek deneysel ve canlı workshop örnekleri olarak bir ilki gerçekleştirdiği  için katılımcılar için çok faydalı çalışmalar oldu.

MTF son gün sabah 4’lerde başlayan din turizmi gibi gün boyunca organize edilen çok sayıda fam trip ile sona erdi.