web analytics

İzmirli turizmci de sevindi ve yapısal dönüşüm bekliyor

İzmirli turizmci de sevindi ve yapısal dönüşüm bekliyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na turizmci Mehmet Ersoy’un atanması turizmcileri sevindirdi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bir turizmcinin, içimizden birinin atanması sevindirici. Sayın Ersoy’a görevinde başarılar diliyor, sektörden gelen deneyimiyle bir turizm hamlesi başlatacağını ümit ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabinesini Beştepeler’deki cumhurbaşkanlığı külliyesinde düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yeni hükümet sisteminde yerini koruması turizmciler arasında memnunlukla karşılandı. Turizmci Mehmet Ersoy’un yeni kabinede Kültür ve Turizm Bakanı olarak yer alması turizmcileri sevindirdi.

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bugüne kadar hep siyasi atamalar yapıldığını ve parlamentodan kişilerin seçildiğini hatırlattı. Her yeni gelen ve sık sık değişen bakana turizmi, sektörün beklentilerini, istek ve önerilerini tekrar tekrar anlatmak zorunda kaldıklarını anlatan İşler, bunun da zaman kaybına neden olarak sorunların çözümünü geciktirdiğini söyledi.

Mehmet İşler, sektörün içinden gelen, ulaşım, konaklama ve acentecilik alanında etkinlik gösteren Mehmet Ersoy gibi tecrübeli bir ismin bakanlığa getirilmesinin sektör ve Türk turizmi adına sevindirici olduğunu söyleyen İşler, “Bir çok sorunun hızla çözüme kavuşturulacağını, bürokrasideki engellerin ortadan kaldırılacağını, yasa ve mevzuatta beklenen değişikliklerin hızla gerçekleşeceğini düşünüyoruz” dedi.

“Yeni Kültür ve Turizm Bakanımıza Türkiye turizmini, sektörün durumunu, beklentilerini, çözüm bekleyen sorunlarını, istek ve önerilerini anlatmak zorunda kalmayacağız. Artık bunlarla zaman kaybetmeyeceğiz” diyen TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bir turizmcinin, içimizden birinin atanması sevindirici. Sayın Mehmet Ersoy’a görevinde başarılar diliyoruz. Sayın Ersoy’un sektöre ivme kazandıracağını, devletin ve sektörün çıkarlarını öne çıkaracağını düşünüyoruz. Merhum Turgut Özal, Türkiye’de turizm hamlesini başlatmıştı. Yeni Kültür ve Turizm Bakanımızın sektörden gelen deneyimiyle Türk turizmi için çalışacağını, ikinci bir turizm hamlesi başlatacağını ümit ediyoruz.”

Öte yandan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Danışma Kurulu Eşbaşkanı Av. İlker Ünsever,  Ersoy’un “turizm sektörünün ihtiyaçlarını ve sorunlarını da bilen, sektörün her yanında yatırımları ve deneyimi olan bir bakan” olduğunu söyledi. “Sayın Ersoy’un sektörün her tarafında deneyimi olması, özellikle  konaklama sektörü ile seyahat acenteleri arasındaki ilişkiyi  daha sağlıklı kuracağı bir sistemin destekleyicisi olacağını düşündürüyor” diyen Ünsever, şu görüşleri dile getirdi:

“Sektörün gerçekten ihtiyaç duyduğu yapısal değişiklikler, özellikle mevzuata ilişkin değişiklikler büyük destek görecek ve  hızlı bir değişimi gözleyeceğiz diye düşünüyorum. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, bu dönem turizmde yapısal anlamda bir dönüşümün, değişimin ışığını tutabilir. Türkiye turizminin  rüştünü ispat etmiş bir sektör yapısı oluşması anlamında ciddi bir atak beklemek hakkımızdır.  Artık turist sayısını attırmak turizm sektörünü geliştirmek değil. Bu dönem yapılandırma dönemi olmalı, turizm bu dönemde yeniden yapılandırılabilir. Buna ilişkin bakanın ve mevcut düzenin verdiği bir umut var.”