web analytics

Rusya’da Türkiye hariç, “düş kırıklığı sezonu”

Rusya’da Türkiye hariç, “düş kırıklığı sezonu”

Turizm sezonunun tam ortasında Rusya basınına yansıyan değerlendirmeler, sektörde rekor üstüne rekor kıran Türkiye hariç, genel olarak “düş kırıklığı sezonu” yaşanmakta olduğu yorumlarını öne çıkarıyor. Tur operatörleri ne dış, ne de iç turizm talebinde beklenen seviyeye ulaşmış değil.

Rusya’da erken rezervasyonlarla umutlanan tur operatörleri, temmuzun ikinci yarısından itibaren düşen talep nedeniyle hayalkırıklığına uğradı.

Operatörler yurtdışı paket tur programları ve charter seferlerinin yüzde 10 ile 20’sini iptal ederken, fiyatları da damping seviyesinde aşağı çekti.

Ancak bu yaklaşım da Natalie Tours gibi köklü firmaları iflasın eşiğine getirdi.

Satışların en canlı olması gereken yaz ortası döneminde DSBW-Tours, Matryoşka Tur, Avrora BG, İntravel Stoleşniki ve Raduga Travel kepenk kapattı.

Kommersant gazetesi tur firmalarının erken rezervasyon döneminde genellikle yaz potansiyelinin yüzde 35-40’ını gerçekleştirirken bu yıl oranın yüzde 50’leri bulduğunu yazıyor. Ne var ki bahar aylarında parlayan ilgi yazın henüz ortasında sönmüş durumda. Buna sebep de halkın alım gücündeki düşüş.

Bununla birlikte izlenen damping politikası nedeniyle Türkiye destinasyonunda tur satışlarının artarak devam etmesi bekleniyor.

Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkanı Maya Lomidze de Türkiye ve İspanya satışlarında yüzde 10’luk bir artış beklentisi içinde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu yıl rekor kırılarak 6 milyon Rus turist beklendiğini açıklamıştı. Rusya vatandaşı turistler, şu an Türkiye turizm pazarında Almanya’yı geride bırakarak dört yıl sobra “ilk sıraya” yerleşmiş durumda.(turkrus)