web analytics

20 Nisan 2024, Cumartesi

Rusya’da vize merkezleri kapanma teklifi sorunları artırdı

Rusya’da vize merkezleri kapanma teklifi sorunları artırdı

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’da görüşülecek yeni bir teklif, turizm camiasında tartışmalara neden oldu. Ülkeye giriş ve ülkeden çıkışı düzenleyen mevcut yasada değişiklik yapılmasını öngören tasarı nedeniyle vize merkezleri kapanma tehlikesiyle karşı karşıya.

Rusya Tur Endüstrisi Birliği Başkanı İrina Tyurina tasarının son derece sıkı kurallar getirdiğini ve mevcut vize merkezlerinden hiçbirinin bu kurallara ayak uyduramayacağını, bu nedenle de merkezlerin kapanmak zorunda kalacaklarını ileri sürdü.

Tasarının yasalaşması durumunda vize merkezlerinin Dışişleri Bakanlığı’ndan akreditasyon alması zorunlu hale gelecek. İnterfaks’a konuşan Tyurina akreditasyon almanın son derece zorlaştırılacağını söyledi.

Buna göre, akreditasyon almak isteyen bir merkez en az 20 Rus şehrinde şube açmak zorunda. Ayrıca merkezler şahsi bilgilerin korunması için bazı teknik araçlar ve sertifikalar almaya mecbur tutuluyor. Son olarak vize merkezlerindeki yabancı payı en fazla yüzde 20 olabilecek. Tyurina yabancı elçiliklerin bu zorlu koşullara ayak uydurmaya çalışmak yerine basitçe vize merkezlerini kapatmayı tercih edeceğini düşünüyor. Bu durumda vize almak için eski usule dönülecek. Yani konsolosluk kapılarına yığılmaya.(turkrus)