web analytics

20 Nisan 2024, Cumartesi

Tayvan’ın Türkiye tanıtımı

Tayvan’ın Türkiye tanıtımı

Uzakdoğu’nun en ilgi çekici ülkelerinden Tayvan’ın tanıtım yetkilileri, TÜRSAB ve Tayvan Turizm Bürosu (TTB) işbirliğinde İzmir ve Ankara’da tanıtım toplantıları düzenliyor.  İzmid’de gerçekleşen ilk etkinlikte İzmirli seyahat acenteleri ve basın mensupları ile Mövenpick Otel’de bir araya geldi. Çok sayıda sektör temsilcisinin ve medya mensubunun katıldığı etkinlikte konuşan Tayvan Turizm Bürosu Singapur Temsilcisi Dr. Trust Lin, İzmir ve Türkiye’den Tayvan’a giden turist sayısının her yıl daha arttığını belirterek paket tur organize etmek isteyen acentelere her türlü yardım ve desteği sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.

Türkiye’nin Ortadoğu bölgesinde Tayvan’ın en büyük gelen turist pazarını oluşturduğunu vurgulayan Lin, “Türkiye’ye her yıl 70 bin civarında turist gönderiyoruz ve Türkiye’den gelen turist sayısının da giderek arttığını görmek sevinidirici bir durum. Halen yaklaşık 4 bin civarında olan bu rakam, Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Taipei arasında sürdürdüğü doğrudan seferlerle artış gösteriyor” dedi.

Tayvan’ın “Muslim Friendly” bir ülke olduğunu ve ülkede Müslüman ülkelerin hassasiyetlerine uygun yemekler sunan yüzlerce lokanta bulunduğunu vurgulayan Lin, “850’nin üzerinde otel, lokanta ve turistik tesisimiz Helal sertifikasına sahip. Bu da Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu ülkelerin tatil için Tayvan’ı diğer bölge ülkelerine kıyasla daha çok tercih etmelerini sağlıyor” diye konuştu.

Lin’in ardından Tayvan Turizm Bürosu Ortadoğu Temsilciliği yetkilisi Sanya Zaidi, Tayvan’ın sunduğu kültürel ve turistik olanaklara ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Zaidi’nin ardından konuşan Sphere Media Solutions Genel Koordinatörü Engin Tatlıbal ise Tayvan izlenimlerini acente yetkilileri ve basın mensuplarıyla paylaştı.

Etkinliğe TTB Singapur Temsilcisi Trust Lin’in yanı sıra SKAL İzmir Başkanı Emre Gezgin, THY İzmir Satış Müdürlüğü Pazarlama Şefi Ayça Yörnük, İzmir Turist Rehberleri Odası Başkanı Nebil Altınel, İzmir’in önde gelen seyahat acentelerinin temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Etkinlik kapsamında yapılan çekilişte beş kişi Tayvan’a özel çay takımı kazanırken iki kişiye ise Türk Hava Yolları tarafından bir kişilik İstanbul-Taipei gidiş-dönüş uçak bileti armağan edildi.

Tayvan, güneydoğu Asya bölgesinin tüm kültürlerini barındıran bir “mozaik” olma özelliği taşıyor. Kadim Çin kültürünü, Asya yerel kabilelerinin geleneklerini ve uzun süren işgal yıllarına dayanan Japon kültürünü harmanlayan ülke, Pasifik Okyanusu boyunca uzanan eşsiz plajlara, çay tarlaları ve bambu ormanlarıyla kaplı yüksek dağlara, her türlü hastalığa iyi gelen sayısız kaplıcaya ve benzersiz bir yemek kültürüne sahip.

Tayvan Turizm Bürosu 1 Temmuz Salı günü saat 11.00’de  Grand Ankara & Convention Center’da  bir tanıtım toplantısı daha düzenleyecek.