web analytics

Ünlü oyuncu’dan Troya tanıtımına katkı

Ünlü oyuncu’dan Troya tanıtımına katkı

2018’in uluslararası ölçekte Troya Yılı ilan edilmesiyle birlikte Çanakkale, dünyaca ünlü isimleri ağırlamaya devam ediyor. Amerikalı oyuncu ve manken Megan Fox, özel olarak ilgilendiği mitolojik efsaneleri konu alan ‘Myths&mysteries with Megan Fox’ isimli belgesel serisi için Troya’ya geldi.

Troya Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine Kabulü’nün 20. yılında Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2018 yılı ”TROYA YILI” ilan edildi. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığın da destekleri ile Troya’nın Anadolu’nun kadim değeri olarak dünyaya tanıtılması için uluslararası ölçekte bir kültür ve turizm hamlesi başlatıldı.

Troya Yılı etkinlikleri sürerken, Los Angeles merkezli, Karga7 Pictures’in yapımcılığını üstlendiği ve Travel Channel ekranlarında gelecek aylarda yayınlanacak mitolojik efsaneleri konu alan ‘Myths&mysteries with Megan Fox’ isimli belgeselin Troya Savaşı ve efsanesini anlatan bölümü için Megan Fox Çanakkale’ye geldi.

Megan Fox, belgesel çekimleri kapsamında, dünyanın en önemli antik yerleşimlerinden olan ve tarihi M.Ö. 3000’lere kadar uzanan Troya Antik Kenti başta olmak üzere Bozcaada ve Troya Müzesi’nde de çekimler gerçekleştirdi.

Bölgedeki belgesel çekimlerini tamamlayan Megan Fox, daha sonra Troya Antik Kenti’ni gezdi ve cep telefonuyla çevreyi görüntüledi.

Troya Antik Kenti’nde gerçekleştirilen çekimlerde Fox, Troya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim Üyesi ve 2018 Troya Yılı İcra Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rüstem Aslan’dan bilgiler aldı.

Rahat tavırları ve giyimiyle dikkat çeken ünlü oyuncu yoğun sıcak hava dolayısıyla sık sık hasır şapka takarak güneşten korunmaya çalıştı.