web analytics

İstanbul’da düğün turizmi büyüyor

İstanbul’da düğün turizmi büyüyor

Yurt dışından Türkiye’ye gelen birçok İranlı ve Lübnanlı çiftler boğaz düğünleri için kesenin ağzını açıyorlar. Sadece mekan için en az 2 milyon lirayı gözden çıkaran çiftler, düğünülerine ünlü sanatçıları da getirerek misafirlerine güzel bir eğlence sunuyorlar. En pahalı düğün ise İranlı çiftin 17 milyon TL’lik organizasyonu oldu.

İstanbul, yabancıların düğün için bir numaralı adresi oldu. Boğaz’ın eşsiz atmosferinde bir ömür mutluluğa ‘evet’ demek isteyen İranlı ve Lübnanlı çiftler, kesenin ağzını açtı. Çubuklu 29, Çırağan Palace Kempinski ve Esma Sultan Yalısı, Ortadoğulu gelin ile damatların gözdesi haline geldi. Takvim’de yer alan habere göre çiftler, sadece mekan için 2 milyon lirayı gözden çıkarırken yaz başından beri gerçekleşen en yüksek bütçeli düğün ise 17 milyon lirayı bulan İran düğünü oldu.

Çırağan Palace Kempinski’de 3 gün 3 gece süren düğünde dünyaca ünlü Rumen şarkıcı İnna, sahne aldı. Her detayda kendi kültürlerinden izler isteyen turistler, Türk kültürüne dair motifleri ve şarkıcıları da en mutlu günlerinde görmeyi arzu ediyor. İstanbul’daki görkemli düğünlerinde semazen gösterisine de yer veren İranlı ve Lübnanlı çiftler, Murat Boz gibi çok sayıda Türk şarkıcıyla da anlaşarak konuklarına muhteşem bir eğlence sunuyor.