web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

Rusya “Turizmde Türkiye ile rekabet iddiası komik”

Rusya “Turizmde Türkiye ile rekabet iddiası komik”

Rusyalı turistlerin bu yaz da Türkiye’ye akın etmesinden sonra ülkenin popüler gazetelerinden Komsomolskaya Pravda yerli tatil beldelerinin yabancı muadilleri ile rekabette neden geri kaldığını araştırdı. Gazeteye konuşan bir tatilci Türkiye’nin her şey dahil, iyi servisi uygun koşullarda sunabildiğine dikkat çekiyor. Buna göre, her şey dahil sisteminde Rusya’nın katedeceği daha çok yol var.

Gazetenin yazarları Rusya’nın Azak Denizi kıyılarında uzanan geniş kumlu plajları olmasına rağmen bu plajların turistik potansiyelini ortaya çıkarmakta zorlandığını yazıyor. Bölgedeki tesisler oldukça eski ve bakımsız, yollar kötü, bazı kalemlerde ise fahiş fiyatlar söz konusu. Örneğin gecelik park fiyatı 300 ruble olabiliyor.

Öte yandan en köhne plajlar bile kalabalıktan mustarip. Rostov’dan günübirlik gelenler tüm plajları tıka basa doldurmuş görünüyor.

Yasalar da pek yatırımcılardan yana işlemiyor. Örneğin Azak çevresinde sadece bir adet oyun bölgesi var. İkincisini açmak yasa gereği olanaksız.

Eysk gibi bölgelerde ise sorun turistik tesislerle limanların yan yana olması. Bazı plajlara ulaşmak için park etmiş çok sayıda kamyonu aşmak gerekiyor.

Doljanka’daki işletmecilerin şikayeti ise Türkiye, Gürcistan, Karadağ vb ülkelerle rekabet etmek için yeterli altyapıya sahip olmamaları. Elektrik şebekesi sürekli arıza yaparken su da kesikli verilebiliyor. Vergi yükü de cabası.

Özetle, Rusya’nın diğer ülkelerle rekabet edebilmek için tatil beldeleri konusunu yeniden ele almaya ve kapsamlı düzenlemelere ihtiyacı var.(Turkrus)