web analytics

18 Nisan 2024, Perşembe

Turizmde herşey tamam, sıra geldi lahmacun’a!

Turizmde herşey tamam, sıra geldi lahmacun’a!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Gazetelerde Bodrum ile ilgili üzülerek okuduğum ’10-15 liraya su, 70 liraya lahmacun’ gibi vesaire şeyler var. Bundan sonra buna izin vermeyeceğiz” dedi.

Kurban Bayramı tatilini fırsata çeviren yeme-içme mekanlarının fiyatları arttırdığı özellikle otel ve plaj valelerinin de fahiş fiyatlarla adeta vatandaşı dolandırdığı ortaya çıkmıştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Eğer siz gerekli altyapıyı, eğitimi oluşturmazsanız, sistemi kurmazsanız ortalık fırsatçılara kalıyor. O zaman bu turizmin geleceğini yiyorsunuz. Gerçekten turizme yatırım yapmak isteyen, burada iş sahibi olmak isteyen, sektör olarak görenleri sektör dışına itmiş oluyorsunuz.

Bundan sonra buna izin vermeyeceğiz.Bunlara konsantre olacağız. O zaman kişi başına turist gelirinde, harcamalarında artışı yavaş yavaş izlemeye başlayacağız. Beş yıl içinde hedeflerimize inşallah ulaşacağız” açıklamasını yaptı.

Konuyla ilgili olarak vatandaşların yanında oldukları mesajını veren Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, “Bu tür mekanları Bodrum Ticaret Odası’na bildirin. Biz de disiplin kurulunda gereken cezayı veriyoruz” demişti.