web analytics

Turizm’de sağlık turizminin payı 7,3 milyar$

Turizm’de sağlık turizminin payı 7,3 milyar$

Son yıllarda sağlık turizminin en önemli noktalarından biri haline gelen Türkiye, Avrupalı rakiplerine rekabeti arttırarak fark atıyor. Sağlık turizmi alanında çıtayı yükselterek çekim merkezi haline gelen Türkiye, daha uygun fiyatlara, gelişmiş altyapı ve teknoloji ile hizmet veriyor. Sağlık Bakanlığı tarafından 2023 sağlık turizmi gelir hedefinin 20 milyon dolar olduğu açıklanırken SY Group CEO’su Yaser Haddad bu hedefe daha kısa sürede ulaşılacağını belirtti. Dünya’da her yıl 11 milyon kişinin tedavi ve sağlık hizmetleri için seyahat ettiğini belirten Haddad, “Türkiye 2023 hedefleri doğrultusunda, gelişen sağlık hizmetleri ile çok önemli bir merkez haline geldi.” açıklamasında bulundu.

Bu yıl 900 bin kişiye ulaşan turistten 10 milyon dolar elde edildi.  Son 10 yılda hızla gelişen turizm kollarından sağlık turizminin, ülke ekonomisine getirisinin çok yüksek olduğunu belirten SY Group Ceo’su Yaser Haddad, turizm pastasında sağlık turizminin 7,3 milyar dolarlık payı olduğunu söyledi.

Sağlık ve Tatil Bir Arada

Türkiye; son donanıma sahip hastanelerini, termal kaynaklarını ve doğal yaşam alanlarını, sunduğu eşsiz otelcilik hizmetiyle birleştirerek, hastalara ekonomik ve üst düzey imkânlar sunuyor. Tatil yaparken sağlık turizmi olarak nitelendirilen saç ve bıyık ektirme, burun yaptırma, mide küçültme, yağ aldırma ve çeşitli estetik uygulamalarını alırken, ameliyat ve tedavilerin verdiği rahatsızlık ve stresi tatil ile birleştiriyor. Sağlık turizminde taleplere yetişemediklerini belirten Haddad, “Estetik konusunda Avrupa’ya göre kaliteli ve daha uygun fiyata hizmet veriyoruz. Türkiye’nin en iyi hastaneleri ve klinikleriyle turistleri buluşturarak, en iyi otellerde kalmalarını sağlayıp, tarihi mekânlara ve alışveriş merkezlerine turlar düzenliyoruz.” dedi.

Ortadoğu’ya yakınlığıyla modern ve Müslüman bir ülke olan Türkiye, Arap turistlerin ilgisini çekiyor. Türkiye’ye gelen Arap turistlerin, Türkiye’nin doğal dokusu ve tarihi zenginlerine hayran kaldığını belirten Yaser Haddad, “Sağlık turizmi için gelen turistler daha sonra tekrar kültürümüzü ve mirasımızı tanımak için yeniden ziyaretlerde bulunuyorlar.” açıklamasında bulundu.