web analytics

“Türkiye Festivali” tamamlandı

“Türkiye Festivali” tamamlandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği, Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) koordinasyonunda, TÜRSAB başta olmak üzere turizm STK’ları, valilikler, belediye başkanlıkları kalkınma ajanslarının katkıları ve özel sektörün katılımıyla organize edilen ikinci Türkiye Festivali 10-12 Ağustos’da Moskova’da gerçekleşti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un katıldığı festival, birbirinden farklı aktivite ve organizasyonlarla Rus halkına renkli  günler  yaşattı ve Türkiye tanıtımına önemli destek verdi.

23 otel, 4 tur operatörü ve 10 bölgenin katılım gösterdiği Türkiye Festivali, Moskova’nın önemli parklarından Krasnaya Presnya Parkı’nda konser, gösteri, gastronomik ve kültürel sunumlar ile gerçekleşti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da festival kapsamında yer alan turizmcileri yalnız bırakmadı. Üç gün boyunca Rus halkı ile buluşarak Türkiye’nin tanıtımına önemli bir katkı sağladı.

Bakan Mehmet Ersoy, Türkiye Festivali’nin diğer ülkelere örnek olduğunu söyledi. Türkiye Festivali için “Sonuç veren bir etkinlik” diyen Bakan Ersoy, “Bu festivalin en önemli farklılığı halka dokunmasıdır. Festivaller, ülkelerin birbirine olan ilgisine bağlıdır. Bize ilgi gösteren ülkelerde bu tür festivaller yapılabilir” diye konuştu.