web analytics

20 Nisan 2024, Cumartesi

Anı Tur’da çalışanlar direnişte

Anı Tur’da çalışanlar direnişte

Anı Tur’un İstanbul Kozyatağı’ndaki genel müdürlük binasında geçen hafta yaşanan emekçi kıyımının ardından, çalışanlar bina önünde direnişe başladılar.

Anı Tur’un İstanbul Kozyatağı’ndaki genel müdürlük binasında geçen hafta yaşanan emekçi kıyımının ardından, çalışanlar bina önünde direnişe başladılar. Bir süre önce hileli iflas iddialarıyla gündeme gelen Anı Tur’da geçen hafta emekçilerin bir kısmı işten çıkarılmış, bir kısmı da istifaya zorlanmıştı.

Geçen hafta boyunca hiçbir gerekçe belirtilmeden, keyfi bir biçimde işten çıkarılan Anı Tur emekçileri dün Kozyatağı’ndaki genel müdürlük önünde direnişe geçtiler. Süreci ve taleplerini dile getiren bir basın açıklaması yapan emekçiler, haklarını alana kadar direnişe devam edeceklerini belirttiler.

“Taleplerimiz karşılanana kadar İstanbul Kozyatağı’nda bulunan Anı Tur Genel Müdürlüğü önünde hakkımızı aramaya devam edeceğiz” diyen Anı Tur emekçileri, kamuoyundan destek istediler.

Açıklama şöyle;

ANI TUR EMEKÇİLERİ HAKSIZLIĞA BOYUN EĞMEYECEK

Anı Tur emekçileri olarak 11 Eylül’de herhangi bir gerekçe sunulmadan işten çıkarıldık. Aynı günün gecesinde özel eşyalarımız çöpe atılmış olup, bilgisayar ve benzeri çalışma araçları da şirketten tahliye edildi.

Firma içerisinde bulunduğumuz süreçte birçok otelin ücreti ödenmediği için rezervasyon sahipleri otellere alınmadı. İptal edilen rezervasyonların geri ödemeleri uzun süredir bekletilmekte ve herhangi bir ödeme yapılmamaktadır.

12 Eylül’de hiçbir hakkımızı almadığımız halde firma yetkilileri ile yaptığımız görüşmede tüm alacak taleplerimizin alındığına dair yazılı belge ve istifa dilekçesi istendi.

Bununla beraber, eş zamanlı olarak firmanın Antalya Bölge Müdürlüğü’nde de bütün çalışma araçları tahliye edilip, gerekçe sunulmadan çalışanların tamamı işten çıkarılmıştır.

Son olarak 11 Eylül’den bu yana bizlere insani değerlere ve hukuka uygun davranılmamıştır.

Buradan taleplerimizi iletiyoruz:

  1. Ödenmeyen maaşlarımızın,
    2. Primler, yemek ücretleri, mesai ücretlerimizin,
    3. Kıdem ve ihbar tazminatlarımızın hemen karşılanmasını istiyoruz.Taleplerimiz karşılanana kadar İstanbul Kozyatağı’nda bulunan Anı Tur Genel Müdürlüğü önünde hakkımızı aramaya devam edeceğiz.

Bu doğrultuda kamuoyundan destek istiyoruz.”