web analytics

Fvw Workshop’u Türk ve Alman turizmcileri İstanbul‘da buluşturdu

Fvw Workshop’u Türk ve Alman turizmcileri İstanbul‘da buluşturdu

Türk ve Alman turizmciler, iş ve turizm dergisi fvw’nun İstanbul çalıştayında bir araya geldi. Almanya pazarında İstanbul’un farkındalığı arttırmak için geliştirilebilecek iş birliklerinin konuşulduğu çalıştaya, turizm sektöründe çok sayıda isim katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Alman turizmcileri İstanbul’da ağırlamaktan mutlu olduklarını belirtti.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “İki ülke halkının barış ve kardeşlik içerisinde birbirine daha da kenetlenmesinde ve içinde kader birliğini de barındıran köklü Türk-Alman ilişkilerini layık olduğu seviyede ilelebet tutmak notasında, turizm önemli rol oynamaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Son günlerde ABD ile yaşanan gerilimlere atıfta bulunan Bağlıkaya, “İçinde bulunduğumuz 21. yüzyıl; başta Amerika’nın agresif tutumlarının aksine duvarların değil, köprülerin hakim olduğu bir yüzyıl olacaksa; bu turizmin ve bu vizyona inananların sayesinde olacaktır” ifadelerini kullandı.

Bağlıkaya ayrıca, “Dünya düşünürleri içinde seçkin bir yeri olan alman düşünür Arthur Schopenhauer, ‘Yetenek başkalarının varamadığı hedefi vuran nişancı gibidir. dahi ise başkalarının göremediği bir hedefi vuran nişancıdır’ demişti. Biz de kimselerin koymaya cesaret edemediği ve hatta hayal edemediği hedefleri önümüze koyabiliriz. bu hedefleri birlikte gerçekleştirebiliriz.” dedi.

“Almanya’dan bu yıl 4.5 milyon turist alırız!”

“Türkiye için en önemli turizm pazarlarının başında gelen Almanya’dan 2017 yılında 3,6 milyon ziyaretçi misafir ettik. ” diyen TÜRSAB Başkanı, “Bu yılın 7 aylık döneminde ülkemizde ağırladığımız alman dostlarımızın sayısı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %20 oranında artarak 2,3 milyona çıktı. Yıl sonunda yaklaşık 4,5 milyon alman misafiri ülkemizde ağırlamış olmanın mutluluğunu yaşayacağız inşallah” diye açıklamalarda bulundu.

“İstanbul’un potansiyeli tam olarak bilinmiyor”

Fvw Baş Editörü Klaus Hıldebrandt ise, “İki yıl önce Antalya’da büyük bir etkinlik yapmıştık. 2007 yılından beri İstanbul’a gelmemiştik. Osman Ayık bana Alman turistlerin İstanbul’a gelmesi için bir şeyler yapmamız gerektiğini söylemişti. İstanbul, Almanlar açısından potansiyelinin farkına tam olarak varılabilmiş bir şehir değil.” yorumunda bulundu.

Hisarcıklıoğlu: Bu bir kazı-kazan toplantısı!

Toplantıda bir konuşma yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, “TOBB olarak turizmi altın sektör olarak görüyoruz. Bu bir kazan-kazan toplantısı. İstanbul 3 büyük imparatorluğa başkent yapmış, iki kıtaya yayılmış dünyanın en kadim şehridir. İstanbul tüm medeniyetlerden izler barındıran gerçek bir dünya şehridir.

Turizmi destekliyoruz. Bu amaçla Turizm Meclisi’ni kurduk. TOBB olarak her zaman turizm sektörünün yanında olduk ve destekledik. En son Moskova’daki Türkiye Festivaline katıldı. Birliğimizin Tür turizmine katkısı önümüzdeki dönemde de devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Ayık: İstanbul’u Hinterlandı ile düşünmek gerek

İstanbul’un dünyanın en güzel şehri olduğunu belirten TÜROFED Başkanı Osman Ayık ise, İstanbul’un tüm Marmara ile ele alınmasının daha doğru olacağını söyledi. Troya’dan Bursa’ya, Saros Körfezinden Balıkesir’e kadar bu bölgenin büyük bir hinterland olduğunu kaydeden Ayık, hinterlandı ile birlikte düşünüldüğünde İstanbul’un çok daha büyük bir turizm değeri olacağını belirtti.

Türkiye ile Almanya arasında çok köklü ilişkiler olduğuna dikkat çeken başkan Osman Ayık, bu tür organizasyonların iki ülkeyi biraz daha yakınlaştıracağını belirtti. Ayık, çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen tüm birlik ve kurumlara teşekkür etti.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadi Alparslan, bakan Mehmet Ersoy’un Ankara’daki yoğun programı nedeniyle etkinliğe katılamadığını belirtip, “Turizm, kendi dışındaki dinamiklerden en çok etkilenen sektör. Türkiye turizmi 2017’de toparlanmaya, 2018’de de çok iyi yerlere geliyor. Dinamik bir sektörümüz var ve kamu-özel el birliği içinde bu gelişmeyi sağlayacağımıza inanıyorum.

Yakın geçmişte yaşadığımız sıkıntılarına ardından yüzde 25’lik bir gelişme kaydettik. Gerek ekonomimizin diğer sektörler gerekse turizm sektörü için Almanya bizim için çok değerli bir ülke. Bakanlık ve turizm sektörü olarak Almanya’yı önemsiyoruz.” dedi.