web analytics

Kayseri’yi, dünyaya tanıtmanın lokomotifliğini üstlendik

Kayseri’yi, dünyaya tanıtmanın lokomotifliğini üstlendik

Radisson Blu Hotel Kayseri olarak, yurtdışındaki fuar ve workshop etkinliklerinin hemen hemen hepsine katılarak, destek vermekteyiz. Bu alanda büyük bir tecrübe birikimi elde ederek, Kayseri’mizin ve ülkemizin tanıtımında öncü kuruluşlardan birisi haline geldik. Otelimiz, bu çalışmalarımızın neticelerini de almaya başlamıştır. Bu sene ilk defa Ukrayna’dan Kapadokya’ya gelen gruplar için talep almaya başladık ve ilk grubumuz Eylül ayı içerisinde konaklayacaktır. Otelimiz, her ne kadar Kapadokya’nın içerisinde olmasa da, yakın olması ve sadece Orta Anadolu değil, Türkiye çapında benzersiz bir hizmet kalitesine sahip olması sebebiyle, Kapadokya’ya gelen grupların tercihi olmaya başlamıştır. Otelimizde konaklayan Kapadokya grupları içerisinde, ilk sırayı Çinliler, 2.sırayı ise Koreliler almaktadır. Kayseri ve Kapadokya’nın, yurtdışındaki hedef pazarlarda ortak tanıtılıp pazarlaması noktasında, “Kültür Kayağı- Erciyes’te Kayak Kapadokya’da Balon” çalışmaları yoğun ilgi görmektedir.

 

Keşfedilmeyen güzellikler, Çinlileri büyülüyor

 

Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, Erciyes AŞ, THY, Radisson Blu Hotel Kayseri dahil, kamu, yerel yönetimler ve özel sektör olmak üzere,  Kayseri’yi dünyaya tanıtmak için çok ama çok büyük bir gayret sarf ediyoruz. Kadim şehir Kayseri’miz, turizm potansiyeli açısından eşsiz bir zenginliğe sahiptir. Özellikle kayak merkezi anlamında dünyadaki rakipleri ile boy ölçüşebilecek durumdadır. Bu yılın Aralık 2018-Mart 2019 tarihleri arasındaki kayak sezonu için otelimize talep ve rezervasyonlar 10 ay öncesinden gelmeye başlamıştır. Kayak sezonunda yerli misafirlerimizin yanı sıra, Ukrayna, Rusya, Çin, Kore, Almanya, Fransa gibi dünyanın dört bir yanından kayak severleri ağırlayacağız. Erciyes Kayak Merkezi “Kar Garantili” bir kayak merkezidir ve Kasım – Mart tarihleri arasında kar garantisi vermektedir. Bir diğer konu, Kayseri turizmin önündeki en büyük engellerden birisi, şehrimize Avrupa’nın bazı merkezlerinden direk uçuşun olmamasıdır. Bunu aşmak için bütün gücümüzle çalışıp charter firmalarını ikna etmeye çalışıyoruz. Nitekim, geçtiğimiz günlerde otelimizde yapılan toplantıda, Ukrayna’dan charter seferi düzenlenmesi için de önemli ilerlemeler kaydettik. Yine, 14 ile 17 Haziran tarihleri arasında katıldığımız 32.Hong Kong Uluslararası Turizm Fuarında Çinli seyahat acenteleri ile görüşmeler yaptık. Fuar sırasında görüştüğümüz Çinli acentelere, Kayseri’nin henüz keşfedilmemiş doğal güzelliklerini anlattığımızda son derece ilgilerini çekti. Özellikle kayak, yamaç paraşütü, Talas ve Sultan Sazlığı Kuş Cenneti’nin Çinlilerin ilgisini çekecek yerler olduğunu belirttiler. Bazı acenteler ile Kapadokya turlarına, 1 gün de Kayseri’yi eklemeleri konusunda görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Özetle, kadim şehir Kayseri’mizi turizm elçisi olarak Dünya’ya tanıtma faaliyetlerinin lokomotifliğini üstlenen Radisson Blu Hotel Kayseri olarak, bugüne kadar olduğu gibi Kayseri’mizi dünya turizmine kazandıracak, projelere destek olmaya devam edeceğiz.

 

Son yıllarda sağlık turizminde ön plana çıkıyor

 

Otelimizin yabancı profili, yeni pazarların sürekli olarak eklenmesi ile her sene gittikçe değişmekte ve çeşitlenmektedir. Otelimizde kalan yabancı profilini üç bölüme ayırabiliriz. Bunlar, iş için konaklayanlar, tedavi amaçlı konaklayanlar ve turistik amaçla konaklayanlardan oluşmaktadır. İş için konaklayanları, genellikle sanayiye gelen mühendisler oluşturmakta ve bu amaçla gelenlerin nerdeyse tamamına yakını otelimizde konaklamaktadır. Özellikle, Alman ve İspanyol misafir potansiyelimizin, önemli bir bölümünü mühendisler oluşturmaktadır. Kayseri, son yıllarda sağlık turizminde de ön plana çıkmaya başladı. Erciyes Üniversitesi’nin birçok bölümü, Ortadoğu’nun en iyileri arasında olması sebebiyle otelimizde konaklayan birçok misafirimiz olmaktadır. Bunların geneli Suudi Arabistan, Katar ve BAE vatandaşıdır. Turistik amaç için konaklayanları da ikiye ayırmamız gereklidir. Kış sezonunda kayak turizmi için konaklayanlar ile yaz döneminde Kapadokya’ya gelen turistler olmaktadır. Kış sezonunda konaklayan kayakçılar arasında, Ukraynalılar birinci sırayı alırken, Ruslar ikinci sırayı almaktadır. Yaz döneminde Kapadokya’ya gelen gruplar içerisinde otelimizde konaklayanlarda, ilk sırayı Çinliler, 2.sırayı ise Koreliler almaktadır.