web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

Alkoçlar da modaya uydu, konkordato istedi!

Alkoçlar da modaya uydu, konkordato istedi!

Turizm sektöründe 1950’li yıllardan bu yana faaliyet gösteren Ender Alkoçlar’ın sahibi olduğu Alkoçlar Otelcilik ve Turizm AŞ, konkordato talebinde bulundu.

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre, 1400 yatak kapasitesi olan Kemer, Bodrum ve Alaçatı’daki 3 otelin işletmeciliğini yapan ve yüzde 100’ünün Ender Alkoçlar’a ait olduğu Alkoçlar Otelcilik ve Turizm AŞ, İstanbul Ticaret Mahkemesi’nde geçen hafta açtığı dava ile konkordato talebinde bulundu.

Alkoçlar Otelcilik ve Turizm AŞ adına, avukat Emre Ergenç’in şu sözleri yer aldı:  “Başvuru ile tüm paydaşlar korunması amaçlanıyor. Bin 300 kişiye istihdam sağlayan şirketin devamlılığını sağlamak istiyoruz. Bankalar yüksek faizle dahi kredi kullandırmıyor. Bu nedenle geçici nakit sıkıntısı oluştu. Nakit akışını düzenlemek ve yeni sezona sorunsuz girebilmek için vadeli konkordato ile borçları yeniden yapılandırmayı talep ettik.”

Dava dilekçesinde Alkoçlar, borçlarına 9 ay erteleme ile ödeme takviminin de 3 eşit taksitte 3 yıllık olması teklifinde bulundu.