web analytics

20 Nisan 2024, Cumartesi

Dedeman 17’inci otelini açtı

Dedeman 17’inci otelini açtı

Dedeman Grubu, Tokat’ın ilk beş yıldızlı otelini toplam 20 milyon dolarlık yatırım ile hizmete açtı. Tokat Dedeman, grubun 17’inci oteli olarak faaliyete geçti. Dedeman Grubu Genel Müdürü Emrullah Akçakaya, “Çok sayıda medeniyetin Anadolu’daki önemli merkezlerinden Tokat, Karadeniz’in kültür turizminin başkenti olabilecek potansiyele sahiptir. Daha önce faaliyette olan Tokat Havalimanı’nın faaliyete geçmesi Tokat turizmini tetikler” dedi.

Türkiye’nin önde gelen turizm gruplarından Dedeman Otelleri, Orta Karadeniz’in potansiyeli yüksek kentlerinden Tokat’ın ilk beş yıldızlı otelini hizmete soktu. İkisi yurt dışında olmak üzere 17 otelleri ile hizmet yürüten Dedeman Grubu, Tokat’ın özellikle kültür turizminde öne çıkması için gayret sarf edecek.

Hali hazırda yılda 300 bin civarında turist ağırlayan Tokat’ın Türkiye’nin en önemli turizm duraklarından biri olmaya aday olduğunu belirten Dedeman Otelleri Genel Müdürü Emrullah Akçakaya, “Kısa sürede bu rakamın bir milyona çıkması için Tokat’ta turizme yönelik tüm altyapı mevcut. Tek eksik daha önce faaliyette olan Tokat Havalimanı’nın devreye alınması gerekir. En kısa sürede bu eksikliğin giderilmesi, Tokat’ı Karadeniz’de kültür turizminin başkenti yapar” dedi.

Hali hazırda Dedeman Grubu’nun 17 oteli bulunuyor. Bunlardan, biri Kazakistan diğeri Kuzey Irak Erbil’de olmak üzere iki tanesi yurt dışında. Suriye Savaşı’ndan önce Suriye’de üç tane oteli bulunan grup, savaş nedeniyle bu ülkedeki otellerini kapattı. Yine 2015 yılı Nisan ayında Moskova’da açılan otellerini de Rusya ile uçak krizinden sonra kapatmak zorunda kalmış.

Dedeman Grubu Genel Müdürü Emrullah Akçakaya, üç tane otel markaları ile hizmet yürüttüklerini belirterek, şunları söyledi:

“Full servis, beş yıldızlı otel hizmeti veren Dedeman Oteller, daha limitli hizmet verilen dört yıldızlı Park Dedeman Oteller ve ilk şubesini önümüzdeki yıl mart veya nisan ayında, 2019’un ilk çeyreğinde açacağımız Smart by Dedeman. Bu smart otellerimizi biz geleceğin otelciliği olarak görüyoruz. Y kuşağının beklentilerine hitap eden bir otel konsepti olarak görüyoruz. Türkiye’de biraz da bu krizin etkisiyle otelcilik yavaş yavaş kabuk değiştiriyor. Bu değişim son zamanlarda biraz daha hızlandı. Ben çok ciddi bir beş yıldızlı otel arz fazlalığı olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra hem İstanbul’da hem de Anadolu’da nitelikli dört ve üç yıldızlı otellere daha çok ihtiyaç var. Bundan sonraki dönemde ülkemizin yatak arzı üretmeye devam etmesi lazım ama nitelikli üç ve dört yıldızlı otellere ağırlık verilmesi gerektiğini düşünüyorum”. dedi. (Mustafa Kemal Çolak)