web analytics

Erciyes, Çin ve Kore’den kayak turistinde artış bekliyor

Erciyes, Çin ve Kore’den kayak turistinde artış bekliyor

Erciyes Kayak Merkezi, dünyanın en iyi, en güvenli kayak pistleri arasında gösteriliyor. Amerika’da, Avrupa’da güvenlik konusunda ne uygulanıyorsa, Erciyes’te de uygulanıyor. Kayseri’nin kamu, yerel yönetim ve özel sektörü, son yıllarda dünyanın dört bir yanında Erciyes Kayak Merkezi’ni tanıtmaya devam ediyor. Yapılan bu çalışmaların meyveleri de alınmaya başlandı.

Kayseri’ye yapılacak charter uçuşlarının kış turizmini olumlu etkileyeceğini kaydeden Radisson Blu Hotel Kayseri Satış ve Pazarlama Direktörü Menderes Karaküçük, şunları söyledi:  “Bu yılın kayak sezonu için otelimize rezervasyon almaya Nisan ayından başlamıştık. Şu an, rezervasyonlar artarak devam ediyor. Kayak sezonu için Kayseri’ye; Rusya, Ukrayna ve Polonya’dan direk charter uçuşları konuldu. Kayseri’miz, Moskova, Kiev ve Varşova ile birbirine bağlandı. Bu üç ülkeden gelecek charter seferleriyle, Kayseri’ye bu sezon gelecek yabancı turist sayısı geçtiğimiz yıllara oranla katlayacak. Otelimizin, kayak sezonunda hafta sonları ve yarıyıl tatilinde %95 doluluklara, hafta içinde ise %80 doluluklara ulaşmasını öngörüyoruz” dedi.

Uzakdoğulu turistlerin Kayseri’ye olan ilgisine değinen Menderes Karaküçük, konuşmasına şöyle devam etti:  “Bu yılın Aralık 2018-Mart 2019 tarihleri arasındaki kayak sezonu için otelimize talep ve rezervasyonlar 10 ay öncesinden gelmeye başladı. Kayak sezonunda, Türkiye, Almanya, Fransa ve Hollanda ilk 4’teki yerini korurken; Rusya, Ukrayna, Çin ve Kore ilk 10’a giren ülkeler arasında yer alıyor. Özellikle bu sezon, Çin ve Kore’den gelen taleplerde ciddi bir artış gözlemliyoruz. Uzakdoğulu kayak severlerin yeni rotası, Kayseri oldu. Bir diğer gelişme, bu sene Erciyes zirvesine kar, beklenenden erken yağdı ve kalıcı oldu. Ümit ediyorum ki,  Kasım ayı ortalarında kayak merkezini açacak kar kalınlığına ulaşılabilir. Bu durumda da, kentimiz genelinde beklediğimizden fazla bir doluluk öngörebiliriz” diye konuştu.

Türk turizminin çehresini değiştirecek projeler gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, önümüzdeki dönemde yapacağı uluslararası fuarlara ve workshoplara katılmaya devam edeceklerini ifade eden Menderes Karaküçük, şunları belirtti:

“Bu sene Ukrayna, Rusya, Polonya, Çin ve Hong Kong’ta düzenlenmekte olan fuarlar ve workshoplara katılmanın yanı sıra, Kore ve Japonya gibi alternatif pazarlara da yönelmeyi planlıyoruz. Ülkemiz turizminde 2019 yılında heyecan verici gelişmelerin olacağını ve bu anlamda önemli başarıların yaşanmasını bekliyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızın, kitle turizmi yerine, daha çok gelir getirecek diğer turizm alternatiflerine de yönelmesi neticesinde, ülkemize gelen turistlerin daha çok döviz bırakmasıyla, hem turizm işletmelerinin, hem yerel esnafın yüzleri gülmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.