web analytics

İzmir Gastrofest’e ilgi büyük oldu

İzmir Gastrofest’e ilgi büyük oldu

İzmir’in ilk gastronomi festivali olarak düzenlenen İzmir Gastrofest, alanlarında uzman yerli ve yabancı şeflerin, gezi ve yemek yazarlarının ve akademisyenlerin yanı sıra, göç yollarıyla şekillenen İzmir Mutfağı’nı tüm detaylarıyla keşfetmek isteyen ziyaretçileri bir araya getirdi. İzmir’e özgü boyoz, söğüş, kumru, gevrek gibi özel lezzetlerin eşlik ettiği kahvaltıyla başlayan festivalde ziyaretçiler; Mürver, Neolokal, Toi, Ent,Cantinary, Balmumu, Seçkin Et, Pizza Locale, Murano’s, Frankie, Balık Ada, Naif, Less Ordinary, Monochrome, Bready, Dante by Sarıket, Vino Locale, Hiç Tadım Atölyesi, Dondurmino, Dostlar Fırını, Kumrucu Şevki, Gloria Jeansgibi İstanbul ve İzmir’in ünlü lokantalarının lezzetlerini de tatma imkanı buldular.

İzmir Gastrofest’in tadımlar kadar dikkat çeken bir diğer etkinliği önemli paneller oldu. Moderatörlüğünü Müge Akgün’ün gerçekleştirdiği panellerin konuşmacıları arasında İzmir aşığıHaluk Özyavuz, Ahmet Güzelyağdöken, Vedat Başaran ve Sara Pardo ziyaretçilere göç ile şekillenen İzmir Mutfağını anlattı. Panellerin ardından, Prof.Dr. Biray Kolluoğlu veyemek sosyolojisi konusunda uzmanProf.Dr. Zafer Yenal1923 Nüfus Mübadelesi sonrası İzmir’in değişen yemek kültürüne dair önemli bilgiler paylaştı. İsrailli şef Moshe Bassonve Parabere Form’un kurucusu, gastronomi dünyasının en etkili kadınlarından, yeme-içme yazarı Maria Canabal’da festivalin önemli konukları arasında yer aldı.

Gastrofest’in ilgi gören bir diğer paneli de, bölge şaraplarının konuşulduğuİzmir’in Bağ Yollarıpaneli oldu. Bülent Akgerman moderatörlüğünde gerçekleşen panelde; İzmirli şarap üreticileri; Can Ortabaş (Urla Şarapçılık), Reha Öğünlü (Urlice) Enis Güner (Sevilen) ve Ali Boz (Lucien Arkas Şarapları)’a usta şef Vedat Başaran eşlik etti.

İzmir’in ilk gastronomi festivali Gastrofest’in dikkat çeken workshop ve tadım etkinlikleri de büyük ilgi gördü.Aylin Yazıcıoğlu, Şemsa Denizel, Yılmaz Öztürk& Osman Sezener ve Murat Bozok&Jale Balcıgibi başarılı isimlerin düzenlediği workshop ve tadım etkinliğinin moderatörülüğü Sırma Güven ve Metin Süerkan gerçekleştirdi. Gastrofest’te yemek tadımlarının yanı sıra Almanya’nın önde gelen peynir uzmanlarından Ursula Heinzelmann’ın İzmir bölgesi şaraplarını ve peynirlerini eşleştirdiği tadımlar da ziyaretçilerden tam not aldı.