web analytics

Sabiha Gökçen 30 milyon yolcuya koşuyor

Sabiha Gökçen 30 milyon yolcuya koşuyor

Yolcu sayısı açısından Türkiye’nin en büyük 2’nci, Avrupa’nın ise en büyük 13’üncühavalimanı konumunda olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, bu yıl boyunca yakaladığı çift haneli büyüme oranını ilk 9 ayın sonunda da devam ettirdi. Geçen yılın Ocak-Eylül döneminde yaklaşık 23.4 milyon yolcunun geçiş yaptığı İstanbul Sabiha Gökçen’den bu yılın aynı döneminde 25.9 milyon yolcu geçiş yaptı. Buna göre ilk 9 ayda yolcu artışı % 11 oldu. Bu yılın ilk 9 ayında dış hat yolcu sayısı geçen yıla göre % 12 artışla yaklaşık 8.7 milyon olurken, iç hat yolcu sayısı da % 10 oranında artarak yaklaşık 17.2 milyon oldu. Aynı dönemde havalimanından iniş ve kalkış yapan uçak sayısı ise % 7 oranında artarak, 168.360 olarak gerçekleşti.

Öte yandan sadece Eylül ayında ise İstanbul Sabiha Gökçen’i toplam 3 milyon 66 bin 403 kişi kullandı. Eylül ayında yolcu artışı geçen yıla göre % 4 oldu. Bu artış yine sadece Eylül ayında dış hat yolcularında % 7, iç hat yolcularında ise % 3 olarak gerçekleşti.

İlk 9 aylık yolcu rakamları hakkında açıklamalar yapan Sabiha Gökçen Havalimanı işletmecisi İSG’nin CEO’su Ersel Göral, şunları söyledi: “2018 yılına girerken hedefimiz bu yılı çift haneli büyüme rakamı ile tamamlamaktı. Yılın ilk 3 çeyrek rakamlarına baktığımız zaman bu hedefimize ulaşmış olduğumuzu görüyoruz. Bizi mutlu eden bir başka gelişme de dış hat yolcu sayımızda ilk 9 ayda elde ettiğimiz yüzde 12’lik büyüme. Yoğun yaz sezonunu başarıyla geride bıraktık. Amacımız bu ivmeyi yılın geri kalan bölümünde de korumak ve 2018 yılı hedeflerimize ulaşmak.”