web analytics

Turist sayısı iyi de ya gelir!

Turist sayısı iyi de ya gelir!

 

Yılın 3. çeyreğindeki turist sayısındaki artış gelire yansımadı. Temmuz-Eylül dönemini kapsayan 2018 yılı 3. çeyrek turizm istatistiklerini açıklayan TUİK’in verilerine göre turist sayısında yaşanan büyük artış turizm gelirlerine etki etmedi.

Yılın 3. çeyreğindeki turizm istatistiklerini açıklayan TUİK’in verilerine göre turist sayısında yaşanan büyük artış turizm gelirlerine yansımadı.

Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarından oluşan 3. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre % 1 artan turizm gelirleri, 11 milyar 502 milyon 665 bin dolar olarak açıklandı. Turizm gelirinin (cep telefonu dolaşım ve marina hizmet harcamaları hariç) yüzde 81,8’i yabancı yüzde 18,2’si ise yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edildi.

Seyahatlerini kişisel veya paket tur ile organize eden turistlerin, 3. çeyrekte yaptıkları harcamaların 7 milyar 946 milyon 375 bin dolarını kişisel harcamalar, 3 milyar 556 milyon 289 bin dolarını ise paket tur harcamaları oluşturdu.

Yılın 3. çeyreğinde turistlerin ortalama harcaması 589 dolar, yurt dışında ikamet eden vatandaşların ortalama harcaması ise 724 dolar olarak gerçekleşti.