web analytics

Türkiye ve Kamboçya arasında turizm işbirliği

Türkiye ve Kamboçya arasında turizm işbirliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22 Ekim’de Mabeyn Köşkü’nde Kamboçya Başbakanı Hun Sen’i kabul etti. Kamboçya Başbakanı Hun Sen ayrıca TBMM Başkanı Binali Yıldırım tarafından da ağırlandı.

Bu ziyaretler sırasında Kamboçya Turizm Bakanı Thong Khon, Başbakan Hun Sen ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile turizm işbirliği için anlaştılar.

Kamboçya Turizm Bakanı Thong Khon ile İstanbul’da yaptığımız görüşmede, Bakan Thong “anlaşma ile iki ülke arasında seyahat ve hava bağlantısını teşvik etmek,  pazar araştırmasını teşvik etmek; turizm hukukuna ilişkin bilgilerin, istatistiki verilerin, politikaların ve yasaların ortaklaşa dağıtılması ve paylaşılması; turizmde çalışanların gelişimi; profesyonel eğitim; MICE ve iş turizmi ile turizm yatırım projeleri ağı oluşturmak için kamu ve özel sektörler arasında karşılıklı ziyaretler, etkinlikler, atölye çalışmaları, konferanslar ve toplantılar düzenlenmesi konularında mutabakat sağlandığını” belirtti.

2017’de 5.6 milyon yabancı turist ağırlayan Kamboçya, 2018’in ilk sekiz ayında ülkeyi ziyaret eden dört milyon turist içinde yalnızca 5.000 Türk turisti ülkesinde konuk etti.

  • kambocya-turizm-bakani-istanbul2
  • kambocya-turizm-bakani-istanbul3
  • kambocya-turizm-bakani-istanbul1