web analytics

Bir turizm kuruluşu daha konkordato ilan etti

Bir turizm kuruluşu daha  konkordato ilan etti

Steigenberger Airport Hotel Istanbul’u yapan Korcan Turizm Benzin Ürünleri Ticaret Sanayi A.Ş. konkordato ilan etti. Alman otel grubu Steigenberger, Korcan Turizm Benzin Ürünleri Ticaret Sanayi A.Ş. ile Steigenberger Airport Hotel Istanbul’u   Haziran 2016’da açmıştı.

Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2018/704 Esas No’lu kararına göre Korcan Turizm Benzin Ürünleri Ticaret Sanayi A.Ş.’ye Konkordato (Adi Konkordatodan Kaynaklanan (İİK 285 İla 308/h)) davası nedeniyle 3 ay süreli konkordato verdi. Şirkete 3 kişilik geçici komiser heyeti atandı.

Atatürk Havalimanı’na 6 kilometre uzaklıkta yer alan Steigenberger Airport Hotel Istanbul toplantı ve kongreler ile öne çıkan bir otel.

Avrupa, Ortadoğu ve Asya’da büyüme planları olduğunu belirten Steigenberger CEO’su Puneet Chhatwal, İstanbul’daki yeni yatırımlarının kendilerine iki kıta arasında bağlantı kurma ve sürdürülebilir büyüme olanağı sunacağını söylemişti.

Korcan Turizm Benzin Ürünleri Ticaret Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Sarıtaş da Steigenberger’in güçlü bir partner olduğunu ve İstanbul’un bu yönünü iyi bildiğini, geleneksel konukseverliği yüksek kalitede hizmetle birleştirerek hizmet vereceğini ifade etmişti.