web analytics

Erciyes’e master plan ile 450 milyon Euro yatırım

Erciyes’e master plan ile 450 milyon Euro yatırım

Dünyanın sayılı kayak merkezleri arasında yer alan Kayseri Erciyes Kayak Merkezi’ne, 2023 yılına kadar yapılacak yatırım 450 milyon Euro’yu bulacak.

Erciyes Kayak Merkezi’ne bugüne kadar 200 milyon Euro’nun üzerinde yatırım yapıldığını ve yatırımların devam ettiğini kaydeden Kayseri Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, şunları söyledi:

“Ülkemizin en büyük, dünyanın sayılı kayak merkezlerinden birisiyiz. Bugüne kadar Erciyes’e, 200 milyon Euro’nun üzerinde yatırım yapıldı. Önümüzdeki dönemde yapılacak kamunun yatırımları ve özel sektörün yapacağı yaklaşık 6 bin yataklı 21 otel ile, 2023 yılına kadar Erciyes Kayak Merkezi’ne yapılacak yatırım 450 milyon Euro’yu bulacak” dedi.

Almanya’dan Rusya’ya, Polonya’dan İtalya’ya, Çin’den Japonya’ya dünyanın dört bir yanından kayakseverleri ve kayakçıları, Erciyes Kış Merkezi’nde ağırladıklarını anlatan Murat Cahid Cıngı, bu yıl (2018/2019) kayak sezonunda yaklaşık 2 milyon 250 bin kişiyi Erciyes’te ağırlamayı hedeflediklerini belirtti.

Kış sporları merkezleri arasında dünya süperliğinde yer alan Erciyes Kış Merkezi’ne özellikle ülkemizden ve dünyanın dört bir yanından gençlerin ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğinin altını çizen Murat Cahid Cıngı, “Örneğin Avusturya’da bir günlük bilet 50 Euro, Erciyes’te 55 TL. Pistleri, sunduğu teknik donanımı, kalitesi ve yaklaşık 10 kat daha ekonomik olması nedeniyle, çok yakında kış sporlarında özellikle gençlerin üssü konumunda olacağız” diye konuştu.

İstanbul’da her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen “Kayseri ve Erciyes Kayak Merkezi Tanıtımı” toplantısı, 20 Kasım Salı günü, Artaş Grubu bünyesindeki BW Citadel Hotel’in ev sahipliğinde yapıldı. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Genel Müdürü İsmail Taşdemir, Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, Artaş Grubu Turizm Yatırımları Koordinatörü Recep Arifoğlu’nun aralarında bulunduğu yetkililer ile İstanbul’dan ve Kayseri’den seyahat acentalarının yoğun katılımıyla düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Artaş Grubu Turizm Yatırımları Koordinatörü Recep Arifoğlu, şunları söyledi:

“Anadolu’nun incisi Kayseri’miz, 6 bin yıllık tarihiyle, kültürüyle, gastronomisiyle, sanayisiyle, ticaretiyle, Sultansazlığı Kuş Cenneti, Kapuzbaşı Şelalesi ve Erciyes Kayak Merkezi ile çok zengin bir potansiyele sahiptir. Erciyes Kayak Merkezi, Avrupa’dakiler gibi gerçek kış sporları merkezi olup, dünyanın sayılı kayak merkezleri arasındadır. Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yerel yönetimler, Erciyes AŞ, THY Kayseri, Kayserili turizmciler ve Meslek birliğimiz TÜROB ile beraber yürüttüğümüz tanıtma faaliyetlerinin sonuçları, kısa bir süre de karşılığını vermiştir. Hem Erciyes Kayak Merkezi, hem de Kapadokya’dan oluşan destinasyonlar, yabancı tur operatörleri tarafından yoğun ilgi görmüş olup, operatörler tarafından seyahat kapsamına alınmıştır. Biz turizmciler olarak, bu güzelliklere yeni renklerle katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Henüz kentimizi keşfetmemiş yakın ülkelerdeki turistleri, bu güzelliklere çekmek için işbirliği içinde çaba göstermek, bu kente yapabileceğimiz en güzel katkı olacaktır. Kayserideki Radisson Blu Otelimiz, marka değeri olarak Radisson Blu otellerinin arasında misafir memnuniyetinde dünyada ikinci seçilmiştir. Ayrıca, Vadi İstanbul da açacağımız yeni Radisson Blu Vadistanbul otelimizin kapılarını Ocak 2019 tarihinde açmayı planlıyoruz” dedi.

Toplantıda bir konuşma yapan Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Genel Müdürü İsmail Taşdemir, şunları kaydetti:   “Ülkemiz turizminin sürdürülebilirliği noktasında, yeni destinasyonlara, yeni ürünlere ihtiyaç bulunuyor. Ülkemize gelen misafirler, yeni destinasyonları keşfetmeyi istiyorlar. Anadolu’ya turizmin yayılması büyük önem kazanıyor. Kayseri’de birçok kez bulunduk. Erciyes, dünyadaki ve Avrupa’daki örneklerini aratmıyor. Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Ortadoğu da tanıtım etkinliklerine katıldık. Erciyes Kış Merkezi, Kayseri’nin tarihi ve kültürel zenginliği, Radisson Blu Hotel Kayseri’nin aralarında bulunduğu oteller ve Kapadokya gibi birçok unsur, bölgenin dünya çapında bir turizm destinasyonu olmasına değer katmaktadır” dedi.

Erciyes Kayak Merkezi’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Murat Cahid Cıngı, Erciyes Turizm Master Planının 3 bölümden oluştuğunu anlatarak, konuşmasına şöyle devam etti:

“Jeolojik araştırmalara göre Erciyes Dağı, yaklaşık 1 milyon yaşındadır. Erciyes’e az önce de ifade ettiğimiz üzere 200 milyon Euro’nun üzerinde bir yatırım yapıldı. Türkiye’nin en gelişmiş kayak altyapısı ve “suni kar üretme sistemlerine” sahibiz. Farklı zorluk derecelerinde 100 kilometreyi geçen kayak pistlerimiz, telesiyej, telekabin, gondol gibi halk arasında ‘teleferik’ olarak bilinen mekanik tesislerin yanı sıra; yürüyen band (magic carpet), çocuk oyun alanları, eğitim alanları, kızak alanları gibi kayak dışı eğlence aktivitelerini besleyecek baby lift, snow tubing, tırmanma duvarları gibi imkanlarımız bulunuyor. Dünyanın en iyi yönetilen dağlarından birisiyiz. Erciyes Turizm Master planımız; Erciyes Kayak Merkezi, 6 bin yıllık tarihi olan Kayseri kenti ve Kapadokya olmak üzere 3 bölümden oluşuyor. Kayseri Erciyes AŞ olarak bizler, Erciyes’i ve ülkemizin kış turizmi potansiyelini katıldığımız yurtdışı toplantılarında ve fuarlarında anlatıyoruz. Radisson Blu Hotel Kayseri’de milli duygular içinde şehrimizi ve ülkemizi tanıtmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

Artaş Grubu Turizm Yatırımları Koordinatörü Recep Arifoğlu, Radisson Blu Hotel Kayseri Genel Müdürü Burak Aydın, Radisson Blu Hotel Vadistanbul Genel Müdürü Atakan Altuğ, BW Plus The President Hotel Genel Müdürü Atacan Yücel, BW Citadel Hotel Genel Müdürü Aytekin Güç, Avrupa Residence Suites Genel Müdürü Ercan Yılmaz’ın aralarında bulunduğu Artaş Grubu Turizm Yatırımları ekibi, İstanbul ve Kayseri’den etkinliğe katılan seyahat acentaları ile yakından ilgilendi.