web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

Kamboçya kültürünü Dünya’ya tanıtıyor

Kamboçya kültürünü Dünya’ya tanıtıyor

Bu yıl ilk 8 ayda 5 bin Türk turist ağırlayan Kamboçya tarihi ve kültürel rotalar üzerindeki eserlerinin yanısıra uluslararası üne ulaşmış geleneksel etkinliklerini de yabancı turist ve medya’ya  tanıtıyor.

Bunlardan biri olan “Kamboçya Su ve Ay Festivali ve geleneksel tekne yarışları” 21-24 Kasım’da gerçekleşiyor. Kamboçya Kral’ınında katılması beklenen festivale davetli çok sayıda yabancı medya da kendilerine ayrılan bölümde bu yarışları izleyecek.

Geçen ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kamboçya Başbakanı Hun Sen ve Kamboçya Turizm Bakanı Thong Khon’u Mabeyn Köşkü’nde kabul etmiş  ve kabul sırasında Kamboçya Turizm Bakanı Thong Khon ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile turizm işbirliği başlatılması karaalar alınmıştı. Böylelikle iki ülke arasında seyahat ve hava bağlantısını teşvik etmek,  pazar araştırmaları düzenlemek, turizm hukukuna ilişkin bilgilerin, istatistiki verilerin, politikaların ve yasaların ortaklaşa dağıtılması ve paylaşılması; turizmde çalışanların gelişimi; profesyonel eğitim; MICE ve iş turizmi ile turizm yatırım projeleri ağı oluşturmak için kamu ve özel sektörler arasında karşılıklı ziyaretler, etkinlikler, atölye çalışmaları, konferanslar, toplantılar ve tanıtım çalışmaları konularında mutabakat sağlandığı  belirtilmiş ve yazılı olarak da anlaşma sağlanmıştı.

Bu kapsamda Kamboçya turizm heyeti 3-5 Aralık’da İstanbul’da yapılacak UNWTO konferansına da katılacak.