web analytics

20 Nisan 2024, Cumartesi

Kongrecilere artık Barcelona yok

Kongrecilere artık Barcelona yok

Antalya Kongre Bürosu, MICE sektörünün en prestijli fuarlarından biri olan IBTM World Fuarı’nda yerini aldı. Fuarın ilk gününde çok üzüntü verici bir kararla karşılaştıklarını belirten Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege, “Gelecek yıl IBTM World Fuarı’nda Türkiye standının olmayacağının haberini aldık ve bu karar tüm kongre sektörünü ciddi bir üzüntüye ve sorgulamaya sevketti. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın acilen MICE sektörü ile ilgili kongre bürolarını toplaması gerekmektedir” dedi.

Antalya Kongre Bürosu, bu yıl 27-29 Kasım tarihleri arasında İspanya’nın Barselona kentinde gerçekleştirilen, kongre ve toplantı sektörünün en önemli fuarlarından biri IBTM World Fuarı’na katıldı. Antalya Kongre Bürosu’nu temsilen fuarda bulunan Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege, fuarın ilk gününde çok üzüntü verici bir kararla karşılaştıklarını belirtti. Başkan Yeliz Gül Ege, “Gelecek yıl IBTM Barcelona Fuarı’nda Türkiye standının olmayacağının haberini aldık ve bu karar tüm kongre sektörünü ciddi bir üzüntüye ve sorgulamaya sevketti. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın acilen MICE sektörü ile ilgili kongre bürolarını toplaması gerekmektedir. Bakanlığın katıldığı fuarların kısıtlanması noktasında, MICE ve Incentive uzmanlık fuarlarının da kısıtlanmış olması çok üzücü. Kararı bakanlığımızın ilgili birimlerinin yeniden ele almasının gerekli olduğunu düşünüyorum. Kongre bürolarının görüşü alınmadan böyle bir karar alınmasını doğru bulmuyoruz. Kongre fuarlarının etkinliği, tüketici fuarlarının etkinliği ve işleviyle bir tutulamaz. Önümüzdeki yıl Londra ve Barcelona’da gerçekleştirilecek kongre fuarlarına Türkiye’nin dahil olmayacak olması üzüntü verici bir karar” dedi.

IBTM World Fuarı’nda aynı zamanda Antalya’nın her yıl yenilenen kongre kataloğu “Meeting & Incentive Planner Guide” ilk kez görücüye çıktı. Başkan Gül Ege, Antalya’nın değerlerini, sahip olduklarını ve kongre potansiyelini anlatan Meeting Planner Guide’ın içeriğini bu yıl çok daha geniş bir şekilde hazırladıklarını kaydederek, şöyle devam etti: “Antalya’nın Kemer’den Manavgat’a bölgelerinin anlatıldığı kataloğun kapağında, “All in Antalya” sloganıyla Antalya’nın sahip olduğu 183 adet kelebeğin çeşitliliğinden yola çıkarak, bu çeşitliliğin turizm çeşitliliği ile uyumu ve Antalya’nın dünyanın her yerinden ağırladığı misafir çeşitliliğine vurgu yapıldı. İki kelebeğin adeta bir toplantı yaparcasına ikili görüşmelere atıfta bulunan kataloğun kapağı, Antalya üstüne kurgulanmıştır. Kelebeğin kanatlarında Antalya’daki turizm çeşitliliği anlatılmıştır. Meeting Planner Guide katalogu aynı zamanda günümüz dijital çağına uyumlu flash belleklerin içinde de yer alıyor ve toplantı profesyonellerinin beğenisine sunuluyor.” Türkiye standı içinde yer alan Antalya standının yoğun ilgi gördüğünü de ifade eden Başkan Gül Ege, “Kongre büromuz, üç gün sürecek uzmanlık fuarında kırkı aşkın görüşme gerçekleştirecek” dedi.