web analytics

18 Nisan 2024, Perşembe

Sivas’ta çocuklara uluslararası turizm kongresi

Sivas’ta çocuklara uluslararası turizm kongresi

2.Uluslararası Çocuk Dostu Turizm Kongresi bu yıl da 24-27 Nisan 2019 tarihleri arasında Sivas’ta düzenlenecek.

Kongre, yerli ve yabancı akademisyenlerin, sektör temsilcilerinin bir araya gelerek çocukların turizm sektöründe karşılaştıkları sorunlar nelerdir?, bunlar nasıl çözülebilir?, sektörün bu konuda üzerine düşen görev ve sorumluluklar nelerdir? gibi sorulara cevap aradıkları yeni bir platform oluşturmuştur. Dünya çapında bu alanda söz sahibi Türk ve yabancı bilim insanlarını Sivas’ta buluşturarak yine ses getirmeye devam etmektedir.

İlk kongrenin katılımcıları Dünya Barışına, Dünya Çocuklarına Sivas’ın ve Türkiye’nin ikinci bir armağanı olarak 27 Nisan gününü “DÜNYA ÇOCUK DOSTU TURİZM GÜNÜ” olarak ilan etmiştir. İlk kongre yüklendiği misyonun farkında olarak “Çocuk Dostu Turizm İşletmesi” kriterlerinin belirlenmesi ve bu kriterlere uygun donanıma sahip işletmelerin özel bir işaret ile ödüllendirilmelerini de amaçlamıştır. Bu özel işarete, logoya sahip olabilmek için işletmelerin personel, sağlık, kültür, oyun, etkinlik, beslenme, güvenlik, fiziksel donanım, alan, malzeme ve benzeri birçok konuda sağlamaları gereken minimum koşulların belirlenmesi için her alanda uzmanların bir araya gelerek Çocuk Dostu kavramının yukarıdaki özelliklerinin müze, sahil, lokanta, ulaşım gibi turizmin tüm bileşenlerinde de geliştirilmesi için gayret sarf edilmesi gerektiğinin bilincindedir.

Bu seneki 2.Uluslararası Çocuk Dostu Turizm Kongresi bu şartların tartışılacağı ihtisas çalıştaylarına da yer verecektir. Bu bağlamda, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Dünya Turizm Örgütü ve diğer STK’ların da aktif katılımıyla gerçekleşmesi planlanan ikinci kongrede akademisyenlerin  yanı sıra Dünya Sağlık Örgütü, Çocuk Hakları Örgütleri ve ilgili Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri de davet edilmiştir.

Bu yıl kongreye davetli konuşmacı olarak alanında uzman sekiz farklı ülkeden akademisyenler katılacaktır. Katılacakları kesinleşenler Yeni Zelanda, Avustralya, Danimarka, Abu Dhabi, Yunanistan, Kıbrıs, Macaristan, Slovakya’dan olup bunların yanı sıra diğer ülkelerden de katılım beklenmektedir.

Bilimsel oturumlar İngilizce ve Türkçe olmak üzere çift dilde gerçekleşecek olup, İngilizce-Türkçe, Türkçe-İngilizce simultane çeviri hizmeti Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu akademisyenlerince verilecektir.

Dört gün sürecek olan kongrenin bir oturumu UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Divriği’de gerçekleştirilecektir. 2019 Kongresinde ele alınacak konu başlıklarından bazıları; Çocuk Dostu Turizm ve Dünya Barışı, Turizm İşletmeleri ve Çocuk (Konaklama, Yeme-içme, Ulaştırma, Animasyon, Seyahat), Çocuk Dostu Turizm İşletmelerinin Kriterlerinin Belirlenmesi, Çocuk Dostu Otellerde Personel, Sağlık, Kültür, Güvenlik, Etkinlik, Fiziksel Donanım vb., Çocuk Dostu Otellerde Beslenme, Seyahat ve Turizmde Çocuk Haklarının Yaygınlaştırılması, Çocuk Dostu Turizmde Çocuk Sağlığı ve Güvenliği, Çocuk Dostu Kentler, Çocuk Dostu Müze İşletmeciliği, Turizm Sektöründe Çocuklarla İletişim, Çocuk Hakları ve Turizm’dir.