web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

Termal tesisler FTR ile dünyaya açılıyor

Termal tesisler FTR ile dünyaya açılıyor

Termal tesisler, Türkiye’deki zenginlikleri değerlendirmek isteyen ancak kendi taleplerini karşılamadığından yakınan yabancı turistleri ülkemize çekmek için FTR (Fizik Tedavi Rehabilitasyon) başta olmak üzere bir dizi yeni hamleyi hayata geçirmeye başladı.

Termal tesislerimizi dünyaya tanıtma amacıyla yola çıkan Termal Sağlık ve Turizm Derneği  (TESTUD), yabancılardan gelen talepler doğrultusunda termal tesisler ile yurtdışı arasında köprü kuruyor.

TESTUD Başkanı Yavuz Yılık, Rusya, Ortadoğu, Avrupa’nın çok sayıda ülkesinde yaptıkları araştırmada, termal turizmi yaşamlarının vazgeçilmez bir parçası olarak kabul eden çok ciddi bir nüfus bulunduğunu ve bu kişilerin önemli bölümünün Türk termallerinin değerinin farkında olduğunu kaydetti.

Yılık, buna karşın Türk termal tutkunları ile yabancılar arasında ciddi fark olduğunu belirterek, Türkler’in yüzde 70’inin dinlenmek, stres atmak, eğlenmek, yabancıların ise yüzde 95 gibi büyük oranda tedavi amaçlı termali tercih ettiklerini ifade etti.

Bundan yola çıkarak termal tesislerde FTR merkezlerinin kurulmasına yönelik dernek olarak büyük bir hamle başlattıklarını vurgulayan Yılık, şunları söyledi:

“Termal tesislerimizi ilk olarak FTR hizmeti ile dünyaya açacağız. Bu yoldaki çalışmamızın ilk uygulamasını Ankara Haymana’da Avrupa standardında hizmet veren Grannos Termal Otel’de hayata geçirdik. İlk olumlu tepkileri de hemen almaya başladık. Şu anda çok sayıda tesis bizim kılavuzluğumuzda bu hizmeti vererek kapılarını yabancılara açmaya hazırlanıyor. Bu tesislerde kapsamlı hizmet veren FTR merkezlerinin sayısını artırarak Türkiye’nin sağlık turizmine yeni bir soluk kazandıracağız. Bu çalışmayla konaklama süresini de minimum 15 güne kadar yükseltmiş olacağız.”