web analytics

20 Nisan 2024, Cumartesi

Turistlerin gözdesi olan Antalya’ya yabancıya konut satışı da % 36 arttı

Turistlerin gözdesi olan Antalya’ya yabancıya konut satışı da % 36 arttı

İstanbul’dan sonra Türkiye’nin ikinci büyük markası Antalya turizmde bu yıl rekorlar kırarken yabancı gayrimenkul yatırımcılarının da ilgi odağı durumunda.

Dünya turizminin cazibe merkezlerinden Antalya, 2018’de bütün zamanların turist rekorunu kırdı. Turizmin öncülüğünde gelişen Antalya, marka değerini yükselterek küresel yatırımcıların da gözdesi olmayı sürdürüyor. TUIK verileri de Antalya’nın yabancıya konut satışında İstanbul’dan sonra ikinci sırada geldiğini gösteriyor. Türkiye ve Antalya’nın mega gayrimenkul projesi Sur Yapı Antalya’da dünyanın 23 farklı ülkesine yapılan satışlar Antalya ilgisinin binlerce kilometre uzaklara kadar ulaştığını gösteriyor.

Akdeniz’in yükselen yıldızı Antalya, yüksek kapasiteli havalimanı ile 2018’in ilk dokuz ayında 27 milyon turist ağırlayarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Turist sayısında yüzde 27 artış yakalayan Antalya, dünya turizminin cazibe merkezi olma özelliğini güçlendirdi. Milyonlarca turist, küresel yatırımcıların da gözünden kaçmadı. Sadece turizm yatırımı değil gayrimenkulde de dünyanın farklı ülkelerinden Antalya’ya olan ilgi arttı.

Yabancıya konut satışında İstanbul’un ardından ikinci sırada yer alan Antalya’nın cazibesi artmaya devam ediyor. TUIK verilerine göre 2017 yılında 3 bin 373 adet yabancıya Antalya’dan konut satılırken, bu rakam 2018’in ilk 9 aylık döneminde 5 bin 237 adet olarak gerçekleşti. İlk 9 ay verilerinden hareketle Antalya’dan konut alan yabancı sayısı yüzde 36 oranında artış gösterdi.

Türkiye’nin en kalabalık beşinci şehri Antalya, pek çok özelliğiyle göz dolduran bir şehir olmaya devam ediyor. 2 milyon 364 bin kişilik nüfusun 1 milyon 300 bini 25-65 yaş arasında. Buna ilave olarak bölge kentlerinden hatta farklı ülke vatandaşlarından göç almaya devam ediyor. Kentte yerleşik olarak 57 bin civarında yabancı ülke vatandaşı yaşıyor. Gelişen ekonomiyle kişi başına düşen gelir ve ekonomik canlılık artıyor.Eurostat, Antalya’da kişi başına düşen geliri 8 bin 200 Euro olarak belirtiyor. İhracatın yüzde 67’sini Avrupa Birliği ülkelerine yapan kent, ülke ekonomisi için önemli bir ticaret merkezi konumunda yer alıyor.