web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

TUSİD’de başkan değişti

TUSİD’de başkan değişti

Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİD)’nde görev değişimi. Endüstriyel mutfak, çamaşırhane, servis ve ikram ekipmanları alanlarında faaliyet gösteren firmaları bir araya getiren ekonomik sektör örgütü TUSİD’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Güçlü Kaplangı oldu.

2 senedir TUSİD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Ahmet Gürkaynak’tan Hostech by TUSİD fuarı gala yemeğinde görevi devralan Güçlü Kaplangı, 2 yıl süre ile TUSİD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenecek.

Yapılan genel kurulun ardından görevi devralan Güçlü Kaplangı ile yeni yönetim kurulu; sektörün geliştirilmesi, desteklenmesi gereken alanlarında standartları yükseltmek ve sektörde teknolojik-sosyal dayanışmayı sağlamak için çalışmalar yürütecek.

TUSİD’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Güçlü Kaplangı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “1991 yılında kurulan derneğimiz, sektörünün ilk ve tek kuruluşu. Yaklaşık 145’den fazla firmayı temsilen 290’a yakın üyesi bulunan derneğimiz bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetlerle sektörü sahiplenip geliştirmeye devam ediyor. Türkiye’den dünyanın her yerine sektörümüzden 300’e yakın imalatçı firma tarafından endüstriyel mutfak ürünleri ihraç ediliyor, yeni yönetim kurulumuzda yer alan ekip arkadaşlarımızla birlikte bizler, 13 milyar TL pazar büyüklüğündeki endüstriyel mutfak sektörünün cirosunu artırarak dış ticaret hacmi ve ihracatımızı3 katına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.