web analytics

UNWTO Sofya Kongresine Türkiye de katılıyor

UNWTO Sofya Kongresine Türkiye de katılıyor

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından organize edilen ve 15-16 Kasım tarihlerinde Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da gerçekleşecek 2.Dünya Medeniyetleri ve Tarihi Yollar Kongresinde  Kültür ve Turizm Bakanlığı adına Bakan Yardımcı Ömer Arısoy da katılıyor.

Sofya Hotel Balkan’da yapılacak iki günlük kongrede  UNWTO genel sekreteri Zurab Pololikashvili’nin yapacağı açılış töreni sonrası Bulgaristan Turizm Bakanı Nikolina Angelkova, Karadeniz Ekonomik İşbirliği teşkilatı başkanı Michael Christidis, Libya Turizm Örgütü başkanı Khaidr Beshir Malek, Paraguay Turizm Bakanı Sofía Montiel de Afara, İspanya Turizm otoritesi direktörü Nava Castro Domínguez, Kamboçya Turizm bakanı Dr. Thong Khon, Mekong ülkeleri Turizm Birliği koordinatörü Jens Thraenhart gibi Dünya ülkeleriniin üst düzey turizm otoriteleri konuşacak.

Kongrenin ilk panelinde Tarihi yolların gelişiminde ülke hükümetlerinin bölgesel kuralları tartışılacak.

Bu panel’de Kültür ve Turizm Bakan Yardımcı Ömer Arısoy da Türkiye ile ilgili olarak bir bildiri sunacak.

2 günlük Kongre’de diğer panel ve bildiri başlıkları Kültürel yollarda turizm tecrübeleri,  Kültürel yolların dünya çapında tanıtımı ve tarihi İpek Yolunun Avrupa’daki bilimlerarası görünümü tartışılacak.

Son 1.5 gün de Sofya da ilgili bilimsel turlar organize edilecek.

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) 3-4 Aralık ‘da Kültür ve Turizm Bakanlığı ev sahipliğinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda ayrı bir kültür konferansı düzenleyecek.