web analytics

Amadeus’dan start up yatırımı

Amadeus’dan start up yatırımı

Seyahat teknolojisi alanında yüzde 44 pazar payı ve 34 milyar dolarlık piyasa değeri ile dünyanın en büyük firması olan Amadeus, 2019’u Türkiye’de start up yılı ilan etti. Amadeus’un Orta ve Güney Avrupa’dan Sorumlu Online Ticari Satış Direktörü Eric Willems, seyahat teknolojisi alanında faaliyet gösteren start up’lara yatırım yapacaklarını belirterek, tüm dünyaya Türkiye’den yazılım ihracatını artıracaklarını ifade etti.

Seyahat sektöründe biletlemeden rezervasyona, yolculuklardan havalimanlarına kadar çok geniş bir alanda baştan uca teknoloji desteği sağlayan Amadeus, 190 ülkede 19 bin çalışanla faaliyet gösteriyor. Bu yılı gelirde yüzde 7 büyüme ile tamamlaması beklenen şirketin piyasa değeri ise 34 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Şirketin Türkiye’deki faaliyetlerini ve önümüzdeki yıla yönelik beklentilerini değerlendiren Amadeus’un Orta ve Güney Avrupa’dan Sorumlu Online Ticari Satış Direktörü Eric Willems, 2019’u start up yılı ilan ettiklerini söyledi. Türkiye’de çoğunluğu yazılım geliştirme ekibi olan 400 kişi ile faaliyet gösterdiklerini anlatan Willems, Türkiye’den çıkan yazılımları dünyanın hemen her yerine ihraç ettiklerini belirtti.

Türkiye’de devam eden hızlı tren yatırımlarının yanında yeni İstanbul Havalimanı’nın büyük bir potansiyel vaat ettiğini belirten Yanık, ayrıca toplantı ve konferans turizminde de önemli bir artış beklediklerinin altını çizdi. Yanık, söz konusu artışın 2020’de de devam etmesini beklediklerini bildirdi.