web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

Helal Fuarı tamamlandı

Helal Fuarı tamamlandı

Dünya Helal Zirvesi ve 6.İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Fuarı, 29 Kasım – 02 Aralık tarihleri arasında, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi, Yenikapı, İstanbul’da gerçekleşti.

İslam ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC), İslami Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ve Discover Events İşbirliği ile gerçekleştirilen 6. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Fuarı ise Afganistan, Avusturya, Bangladeş, Belçika, Cezair, Fas, Filistin, Fransa, Gana, Hırvatistan, Hindistan, İngiltere, İspanya, Kamerun, Kanada, Libya, Lübnan, Maldivler, Malezya, Mısır, Nijerya, Özbekistan, Rusya, Sirilanka, Sudi Arabistan, Tayland, Tunus, Amerika ve Türkiye ile birlikte 33 farklı ülkeden 350 yerli ve yabancı firma stand açarak ürünlerini tanıttı. Fuar kapsamında gerçekleşen B2B programına yurt dışından 200 yabancı satın almacının katılımı ile katılımcılar ve satın lamacılar arasında toplantılar gerçekleşti. Zirve ve Fuarı 29 Kasım -02 Aralık tarihleri arasında 80 ülkeden 38.750 yerli ve yabancı ziyaret etti.

 Aynı tarihlerde, eş zamanlı Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) ve Discover Events işbirliği ile ilki gerçekleştirilen Dünya Helal Zirvesi İslam Ülkeleri Aşçılar Kupası kapsamında 12 farklı ülkeden ünlü aşçı hünerlerini sergiledir. Ayrıca, İSMEK Şefleri Yarışıyor ve Engelsiz Lezzetler etkinlikleri ile profesyonel ve amatör aşçılar bir araya geldi. Butik pastacılık atölye çalışmalarının yapıldığı, Ege Bölgesine, İç Anadolu Bölgesine, Karadeniz Bölgesine ve Marmara Bölgesine ait yöresel lezzet sunumlarının gerçekleştiği etkinlik büyük ilgi gördü. 1. İslam Ülkeleri Aşçılar Kupasında Özbekistan takımından Akhmad Khamdamov ve Nodirjin Tokhirjonov altın madalyanın sahibi olmuşlardır. 2 Aralık’ta gerçekleştirilen Dünya Helal Zirvesi 1. İslam Ülkeleri Aşçılar Kupası Ödül töreninde TAŞPAKON ve Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu işbirliği ile oluşturulan ve 8 ana kararı kapsayan Milli Mutfak Hareketi kararları imzalanarak hayata geçirildi.