web analytics

Mavi Bayrak Sorumluları Eğitimi gerçekleşti

Mavi Bayrak Sorumluları Eğitimi gerçekleşti

TURÇEV tarafından, Mavi Bayrak sorumlularına yönelik eğitimler verilmeye devam ediyor. 12.Yerel Mavi Bayrak Sorumluları Eğitimi Kuşadası Pinebay Otel’de gerçekleştirildi.

Eğitime Türkiye’nin dört bir yanından gelen 100’ü aşkın Mavi Bayrak Sorumlusu katılırken, iki gün sürecek eğitimlerin açılışı Mavi Bayrak Ulusal Koordinatörü Almıla Kıldan tarafından yapıldı ve ardından saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile devam etti.

Kuşadası Kaymakamı Saadetin Yücel, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı da açılışa katılan isimlerdi. Açılış konuşmasını yapan TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Tevfik Epikmen, 12. Yerel Mavi BAYRAK Sorumluları eğitim programını gerçekleştirdiklerini ifade ederek  mavi bayrağın dünyada en önemli eko etiket olduğunu söyledi.

Bölgelerinde Çevreye verdikleri önemi dile getiren Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, yaptığı konuşmasında TÜRÇEV ile çok yakın işkiller içerisinde olduklarını söyledi.

Kuşadası Kaymakamı Saadetin Yücel çevrenin önemine değinen bir konuşma yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Proje İnşaat Daire Başkanı Volkan Uzun da yaptığı konuşmasında Bakanlığın Mavi Bayrak konusunda yaptığı çalışmaları katılımcılar ile paylaştı.

Çevre Şehircilik Bakanlığı Sıfır Atık Şube Başkanı Hülya ÇAKIR DA Sıfır Atık Projesinde gelinen son durum hakkında bilgiler verdi.

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç.Dr. Fevzi Özgökçe de Van Denizinin kıyısında bakir bir plajdan Mavi Bayraklı bir plaja geçiş sürecini ve bu süre zarfında kamu kurum ve kuruluşlarından aldıkları destekleri şöyle anlattı.

Akdeniz’de Plastik kirliliği ve Türkiye’nin katkısı konusunu da Doğal Hayatı Koruma Vakfı adına Tolga Yücel paylaştı. Yücel, plastik atıkların dünya denizlerinde ciddi bir sorun yarattığına dikkat çekti.

TÜRÇEV adına Genel Müdür Murat Yiğitol, Mavi Bayrak konusunda genel bilgileri, uluslarası gelişmeleri ve yurt ışından örnekleri katılımcılar ile paylaştı.( Halil Öncü)